Slavit Velikonoce můžete i v karanténě. Nazdobte si vajíčka netradičními způsoby

 Dílna 
09. dubna 2020 12:18 / Eva Vogelová
  0
📷
14 fotografií v galerii
Nevynechejte tradiční barvení vajíček ani letos  Pixabay
Velikonoce letos nebudou tolik veselé jako v minulých letech. Během těchto svátků se navštěvují blízcí. Lidé pečou beránky a barví vejce. Kvůli šířícímu se koronaviru se omezil pohyb a scházení se s lidmi. Letos vás patrně nenavštíví téměř žádní koledníci. Pokud však máte Velikonoce rádi, můžete si nazdobit vajíčka alespoň pro sebe. Inspirujte se.

Barvení vajíček je zvyk, který neodmyslitelně patří k Velikonocům. Muži mrskají ženy spletenou pomlázkou a ty jim za to dávají nabarvená vajíčka. Letos nejspíš tato tradice neproběhne, protože by lidé měli zůstávat doma. Vajíčka si však nazdobit se svými blízkými můžete.

Lak na nehty

Máte doma velké množství laků na nehty, které používáte jen minimálně, nebo dokonce vůbec? Můžete je použít k barvení vajíček. Bude to jednoduché a nezabere vám to moc času. Nachystejte si skleničku s vlažnou vodou.

Vezměte si lak a malé množství kápněte do vody. Nemusíte použít pouze jeden, ale nalijte tam třeba dva nebo tři, aby byla vajíčka hezky barevná. Následně položte vajíčko do sklenice s lakem. Nechte ho tam nějakou chvíli. Nakonec vajíčko vytáhněte a nechte uschnout.

Pěna na holení

Možná vám to bude připadat zvláštní, ale vajíčka můžete nabarvit s pomocí pěny na holení. Nachystejte si obdélníkovou misku s rovným dnem. Sežeňte si potravinářské barvivo, vinný ocet a pěnu na holení. Začnete tím, že pěnu nanesete na dno misky ve větší vrstvě.

Jemně pěnu uhlaďte do roviny. Postříkejte ji potravinářským barvivem a naneste několik kapek vinného octa. Následně barvy s pěnou jemně zamíchejte s pomocí špejle. Do pěny položte vajíčka, která pěnou důkladně obalte. Poté je nechte uschnout. Nakonec je umyjte ve vlažné vodě.

Barevný papír

Vajíčka si můžete vyzdobit barevným papírem. Budete k tomu potřebovat nůžky a lepidlo. Vajíčka si nejprve můžete obarvit v potravinářském barvivu. Následně si z papíru vystřihněte různé obrázky. Například trávu, květiny, pomlázky, vajíčka či zajíčky. Vystřižené obrázky nalepte na suchá vajíčka lepidlem. Dozdobit je můžete ještě různými kamínky či korálky.

Permanentní fix

Pokud si rádi malujete, můžete využít permanentní fixy. S nimi můžete na vajíčka namalovat vše, co vás napadne. Například pravidelné čáry, puntíky, vajíčka, proužky nebo zvířátka. Fantazii se meze nekladou. Pokud vám po Velikonocích zbyde velké množství kartonů od vajec, můžete si z nich vyrobit dekorace.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008