Pokud chcete vkusný, přírodní a levný okrasný věnec, vyrobte si jej ze slaměnek

 Dílna 
06. listopadu 2020 08:49 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Slaměnky na výrobu věnců si můžete pro příští sezonu vypěstovat a také i usušit Depositphotos
Ještě nemáte vhodnou podzimní dekoraci na dveře nebo na hrob? Vyrobte si jednoduchý věnec ze slaměnek, která nádherně prozáří šedivé podzimní dny. A vydrží vám do Vánoc.

Okrasné věnce na dveře bývají poměrně drahé a některé i dost kýčovité. Hledáte-li něco opravdu vkusného, přírodního  a přitom levného, vyrobte si vlastní věnec. A to ze slaměnek.

Krásné a trvanlivé

Slaměnky patří všeobecně k nejkrásnějším květům, které se skvěle hodí k sušení. Díky tomuto procesu si zachovají nejenom svůj tvar, ale také sytou barvu. Proto jsou také pro výrobu podzimních dekorací naprosto ideální volbou. A hodí se také na výrobu dušičkového věnce.

Pomůcky

  • kytice slaměnek
  • polystyrenový věnec
  • tavná pistole
  • stužka

Vhodná velikost

Při výběru korpusu myslete na to, jak velké dveře nebo hrob máte. Podle toho vyberte také vhodnou velikost polystyrenového korpusu. Ten bývá jeden z nejlevnějších. V obchodech jej můžete sehnat již od třiceti korun a výš, podle velikosti. V zahradnictví si kupte kytici slaměnek. Opatrně s volbou barev i velikosti květů. I zde platí raději střídmost. Zkuste si vybrat takovou kytici, která není příliš rozvitá. Po čase totiž začnou slaměnkám vypadávat středy a nevypadají vůbec hezky. 

Zvenku do středu

Samotná výroba věnce už je jednoduchá. Nechejte si dobře rozehřát tavnou pistoli a jednotlivé květy nalepujte jeden vedle druhého. Začněte nejlépe od spodu, kam můžete dávat větší květy, a postupujte směrem nahoru, kde mohou být drobnější kvítky. Slaměnky nalepujte jednu vedle druhé, aby mezi nimi nebyl vidět bílý polystyren. Co se týká barevnosti, zde hodně záleží na vaší fantazii a vkusu. Jakmile máte vnější část hotovou, nezapomeňte ani na vnitřní kruh. Nakonec nalepte nebo přišpendlete stuhu a máte hotovo. 

Vyzdobte si dům

Pokud vám zůstalo pár slaměnek, můžete je použít na dozdobení vašeho interiéru. S jejich pomocí si můžete vyrobit svícen, dekoraci na zeď, můžete je použít i do vydlabané dýně nebo z nich vytvořit závěsnou kouli. Slaměnky si navíc můžete pro příští sezonu vypěstovat a také i usušit. Jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve