Ze starého válečku na těsto můžete vykouzlit praktické dekorace

 Dílna 
29. srpna 2019 14:19 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Starým válečkům na těsto lze vdechnout nový život Archiv
Pořídili jste si nový moderní váleček na těsto a nevíte, jak naložit s původním starým dřevěným pomocníkem? Nemusíte se jej definitivně zbavovat, lze jej použít k výrobě praktických dekorací do bytu i na zahradu.

Starý dřevěný váleček na těsto má své kouzlo a byla by škoda jej jen tak poslat do propadliště dějin. Docela snadno z něj vytvoříte hezký a praktický doplněk. Není to nic složitého a měl by to zvládnout opravdu každý.

Držák na utěrku

Pomocí zajímavých úchytů přimontujte váleček na příhodné místo v kuchyni. Můžete dát váleček na zeď, na bok kuchyňské linky nebo středového ostrůvku, záleží to čistě na vás. A přes váleček pak můžete přehodit utěrku. Budete ji tak mít vždy po ruce.

Věšák na zástěry i hrnky

Pokud používáte při vaření zástěru a přemýšlíte, kam ji dát, řešení opět nabídne starý dřevěný váleček. Stačí do něj zespodu navrtat pár háčků a pak jej pověsit na zeď. Kromě zástěr tam můžete pověsit i třeba chňapky nebo své oblíbené šálky na kávu či čaj.

Úschovna bižuterie

Starý dřevěný váleček ovšem nemusíte využít jen v prostředí kuchyně, stačí trocha šikovnosti a může ozdobit i dívčí pokoj nebo ložnici. Natřete váleček třeba do bílé nebo jemné pastelové barvy a pomocí ubrouskové metody zvané decoupage jej ozdobte třeba něžným obrázkem růže. Pak na váleček přimontujte okrasné bílé háčky, na které si můžete pověsit své náhrdelníky a další bižuterii nebo třeba hedvábné šátky. Jak zvládnout ubrouskovou metodu, jsme psali zde.

Provázek vždy po ruce

Provázek je v domácnosti potřeba každou chvíli, a tak je dobré mít jej po ruce. Můžete si do šuplíku schovat klasické klubko nebo si pomocí starého dřevěného válečku na těsto vytvořit osobitou obří "cívku". Stačí provázek namotat na váleček a ten pak dát na dva háčky tak, aby ležel volně. Díky tomu budete moci bez problémů odvíjet provázek, kdykoliv to bude potřeba.

Zvonkohra

Na váleček můžete také navěsit třeba kovové lžičky a vytvořit tak netradiční zvonkohru. Kové lžičky lze nahradit také dřevěnými vařečkami, záleží na tom, jaký zvuk vám je sympatičtější.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod