Vyrobte si doma kroucené svíčky, je to hračka

 Dílna 
02. února 2022 13:17 / Marie Popelková
  1
📷
8 fotografií v galerii
Zakroucené svíčky působí hravě Depositphotos
Světlo svíček dodá bytu hřejivou a poklidnou atmosféru. Jestli patříte mezi fanoušky mihotajících plamínků, možná oceníte malou změnu. Místo fádních rovných svíček si pořiďte zakroucené. Můžete si je dokonce i sami vyrobit, je to snadnější, než se zdá.

Svíček existuje nepřeberné množství. Jsou malé, dlouhé, tlusté i hubené. Hýří barvami a mohou i vonět nebo při hoření praskat. Většinou jsou k dostání svíčky hladké. Pokud toužíte po změně, vyměňte je za kroucené.

Kroucené svíčky mohou mít mnoho podob. Existují elegantní, ale i hravé a veselé. Každý si tak vybere dle svého gusta. Svíčky nezvyklých tvarů se dají sehnat v obchodě, ale klidně si je můžete vyrobit i sami Je to velmi snadné. A nebudete k tomu potřebovat ani žádné extra pomůcky. Navíc si vyrobíte svíčku přesně podle svých představ. Do výroby můžete zapojit i děti, pobaví se celá rodina.

Co budete potřebovat

Než se pustíte do práce, je třeba si připravit několik věcí:

  • kvalitní hladké svíčky
  • nádobu
  • teplou vodu

Jak na to

Nejprve si připravte svíčky. Pokud zvolíte barevné, je třeba pořídit celoprobarvené, ne ty, které jsou bílé a jen na povrchu mají tenkou vrstvu barvy. Točením by se mohla barva sloupnout a zkazilo by to celý dojem.

Pak dejte svíčky do nádoby a zalijte je teplou vodou. Nesmí být moc vřelá. Když vychladne, jednoduše přilijte zase trochu teplé vody. V teplé vodě svíčky během pěti až deseti minut krásně změknou a bude snadné s nimi pracovat.

Jak svíčky upravíte, záleží čistě na vás. Někdo vezme dlouhou svíčku a zatočí ji jen v jedné části. Nebo můžete vzít dvě dlouhé svíčky a zatočíte je do sebe. Druhou hlavičku svíčky nahoře zkraťte asi o 1 cm a přitiskněte ji k první svíčce. Nakonec výrobek ochlaďte studenou vodou a máte hotovo. Svíčku můžete vložit třeba do umytých skleniček od přesnídávky.

Hezky vypadají také tenké zkroucené svíčky. Buď je jen nepravidelně pozohýbejte jako žížalky, nebo jim v jednom místě vytvořte krátkou spirálu. Ta se vám nejlépe vytvoří, když teplou a tvárnou svíčku obtočíte třeba kolem tlusté fixy, případně kolem tužky, pokud chcete docílit menších obloučků.

Zdroj: sophiagaleria.de, realhomes.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47