Vytvořte si z deštníku úžasnou jarní dekoraci

 Dílna 
17. března 2020 13:13 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Starý deštník může najít ještě další uplatnění Pinterest
Staré deštníky nemusejí nutně končit v popelnici. Zkuste jim vdechnout ještě jednou život. Například z něj vyrobte krásnou jarní vázu.

To, co se může na první pohled zdát jako zbytečné harampádí, ještě nemusí znamenat, že to harampádí je. Spousta věcí se dá ještě znovu recyklovat. Například takový starý deštník. Možná by vás ani nenapadlo, na co se dá ještě použít. Přitom může být základním prvkem pro okrasné aranžmá, které vám vnese do domu vytoužené jaro. Snadno ozdobí interiér, terasu, nebo vstupní dveře.

Originální váza

Deštník má jasné použití. Slouží jako ochrana před zmoknutím. V tomto případě se dá jeho nepromokavost krásně využít. Skvěle vám totiž zadrží vodu, pokud do něj zasadíte květiny. Ano květiny. Ještě jste to nikdy nezkoušeli? Je to skutečně efektivní dekorace. Jediná nevýhoda je ta, že si takovou vázu nepoložíte na stůl.

Květiny dle libosti

Do deštníku se hodí prakticky jakákoliv květina. Pokud však chcete mít skutečně jarní dekoraci, pak jsou vhodné tulipány, narcisy, ale i růže, lilie či karafiáty a další jarní květiny, o kterých jsme psali zde. Pro tyto účely rozhodně zvolte dlouhý klasický deštník, ne skládací. Pak už vám stačí najít nějakou stuhu nebo mašli na svázání, floristickou aranžovací hmotu a můžete jít na věc.

Postup

Floristickou hmotu nejprve namočte do vody, aby nasákla. Pak ji vložte do deštníku, ten svažte stuhou a zapíchněte do vyšší nádoby, díky čemuž vám bude držet tvar a také se bude lépe aranžovat. No a nyní zapichujte dovnitř květiny dle libosti a vkusu. Doplnit je můžete také dalšími dekoracemi, například větvičky kočiček, jívy a dalšími přírodninami.

Pověste jej

Jakmile jste s výsledkem spokojeni, zbývá vám jedno. Pověstit jej. Pokud má váš deštník klasickou obloukovou rukojeť, máte vyhráno, jelikož ho na to pravé místo můžete pověsit právě za ni.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod