Nenechávejte si luštěniny jen na vaření. Mohou vám posloužit i k výzdobě bytu

 Dílna 
16. února 2022 16:36 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Z luštěnin můžete vytořit zajímavé dekorace Depositphotos
Luštěniny obsahují hodně bílkovin i vlákniny a jde o velmi zdravou potravinu. Nemusíte je ale brát jen jako surovinu k jídlu. S různě barevnými a tvarovanými luštěninami můžete vykouzlit nejrozličnější bytové dekorace.

Luštěniny jsou zajímavé nejen svým tvarem, ale i barvami. Můžete si pořídit bílé, hnědé, zelené, růžové, červené, šedé, fialové či vínové. Díky tomu lze luštěninové dekorace snadno sladit se zbytkem interiéru. Nebo si můžete pro každé roční období vybrat vhodnou barevnou kombinaci. V zimě lze zvolit luštěniny bílé, šedé či červené barvy. Na podzim budou ideální luštěniny v teplých tónech, jako je červená, žlutá či hnědá. Na jaře se budou v dekoracích nejlépe vyjímat odstíny bílé, zelené nebo žluté. V létě pak může luštěninová dekorace hýřit všemi barvami.

Barevné varianty

Barevná škála luštěnin je skutečně obrovská. Stačí si jen vybrat.

  • bílá - fazole, rýže
  • šedá - fazole
  • žlutá - cizrna, sója, fazole, čočka, hrách
  • zelená - sója, hrách, čočka, fazole
  • červená - čočka, fazole
  • fialová - fazole
  • růžová - fazole
  • černá - fazole, čočka
  • hnědá - čočka, fazole

Sklenice na ozdobu

Úplně nejjednodušší dekoraci vytvoříte z obyčejné sklenice, do které nasypete barevné luštěniny. Stačí dát do každé sklenice jinak barevnou luštěninu, pro zajímavější efekt lze různě měnit výšky zaplnění. Sklenice pak postavte vedle sebe a dekorace je na světě. Nebo můžete vytvořit ve sklenici pomocí různě barevných luštěnin zajímavé přechody. Záleží jen na vás.

Svícen

Hezky vypadají také luštěninové svícny. Dejte do větší sklenice svíčku a zasypejte ji částečně luštěninou. Na jaře bude například skvěle vypadat bílá svíce zasypaná zeleným hráškem či malými fazolkami Mungo. Nebo naopak zelená svíce ve sklenici plné bílých fazolí. Vždy se ale řiďte vaším vkusem a barvami, které budou ladit se zbytkem interiéru.

Dekorativní koule

Zajímavou dekoraci vytvoříte také z luštěnin a polystyrenové koule. Koule se dají pořídit v různých velikostech, takže můžete zvolit koule stejné velikosti, ale i kombinaci větších a menších, obě varianty vypadají dobře. Pak už jen stačí kouli oblepit luštěninami. Práci vám usnadní tavná pistole. Plastické koule pak můžete dát jen tak do misky nebo jako doplněk k další dekoraci.

Zdroj: Autorský článek.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty