Kožená sedačka, nebo látková? Oboje má výhody i nevýhody

 Dům 
06. července 2017 12:03 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Na kožené sedačce je méně prachu, ale snadno se poškodí internet
Vybíráte si do obývacího pokoje sedačku a lámete si hlavu s tím, jestli zvolit koženou, nebo látkovou? Oboje mají své výhody i nevýhody! Každá z nich ale zcela jistě nabídne vhodné místo odpočinku nejen pro vás, ale pro celou vaši rodinu!

Mnoho lidí si myslí, že kožená sedačka bude v zimě chladit a v létě se na ni budou lepit. Obojí se může stát pravdou v případě, pokud je kůže nekvalitní nebo je to koženka. Kvalitní pravá kůže dýchá, což přináší mnoho výhod.

Starosti si nemusíte dělat ani s malými dětmi, které sedačku často polejou nebo ušpiní. Kůži jednoduše očistíte a sedačka bude jako nová. Další výhodou je fakt, že nedrží tolik prachu, chlupy od psa nebo kočky a neusídlí se v ní roztoči.

Nevýhodou kožené sedačky ale je, že ji můžete docela jednoduše poškodit. Lehce ji poškrábete nebo rozřežete. Dát ji zase dohromady, to je náročnější než u sedačky látkové. Pokud máte kvalitnější koženou sedačku, musíte počítat s vyšší cenou, ale zase se projeví v delší živnosti.

Látková sedačka nabízí nespočet materiálů a barev. V dnešní době jsou látky velmi kvalitní, a proto i odolné. Často se používají i potahové látky, které umožní odstranit běžné zašpinění.

Výhodou látkových souprav je, že si díky velkému množství můžete vybrat přesně to, co se vám líbí. Navíc jsou pohodlné a příjemné na dotek. Životnost látkové sedačky se odvíjí od kvality potahového materiálu. Nemusíte mít ale obavu, že vydrží krátce nebo se zničí. Některé sedačky mají i potah, který můžete sundat a vyprat.

Nevýhodou látkových sedaček je usazování prachu a zvířecích chlupů. Jsou taky útočiště pro roztoče. Když ji ale budete pravidelně vysávat, problémy minimalizujete. Můžete ji taky jednou za čas vytepovat. Ať už si vyberete jednu nebo druhou variantu, nebojte se investovat, protože sedačka je na několik let!

Témata: sedačka, kůže, látka
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008