Kam správně umístit postel

 Dům 
16. července 2017 21:46 / Marie Popelková
  2
📷
1 fotografie v galerii
Nejdůležitější součástí ložnice je samozřejmě postel a proto je velmi důležité její správné umístění. Postel se nikdy nedává nohama přímo ke dveřím!  Shutterstock
Kvalitu spánku ovlivňuje nejen postel jako taková, ale též její umístění v prostoru. Důležitým krokem k občerstvujícímu spánku je správné umístění postele. Místo, z něhož v noci načerpáte sílu.

Pokud to prostorové řešení vaší ložnice dovolí, snažte se postel situovat do osy, která prochází středem vašeho bytu. Je-li to alespoň trošku možné, snažte se v ložnici vyvarovat všech rušivých elementů. Nepleťte si tuto oázu klidu s pracovnou a vyvarujte se umístění elektronických zařízení (počítač, televize, rádio apod.).

Vyhýbat byste se měli také zrcadlům nebo lesklým plochám, jež mohou odrážet životně důležitou energii v místnosti. Nyní se však již podívejme na samotné umístění postele, jež může váš spánek ovlivnit nemalou měrou. Vaše hlava směřuje k severu: trpíte nespavostí? Pak situujte svou postel na sever. Umístění zde se doporučuje zejména starším lidem nebo malým dětem, kterým propůjčí pocit klidu a bezpečí.

Vaše hlava směřuje k jihu: máte-li zde situovanou svou postel, pak se můžete poměrně často budit a ráno se cítit nevyspalí a celí rozlámaní. Důsledkem následné podrážděnosti pramenící z nekvalitního spánku mohou být bouřlivé hádky a neshody mezi partnery. Dlouhodobé praktikování této polohy se nedoporučuje. Je však ideální pro povzbuzení vášní a atraktivity.

Vaše hlava směřuje k východu: ideální poloha pro mladé lidi, kterým propůjčuje pocit světlých zítřků a skutečnosti, že mají vše doposud ještě stále před sebou. Ideální je tato poloha pro budování kariéry a uspořádání vlastních věcí. 

Vaše hlava směřuje na západ: jedna z ideálních poloh, díky kterým bude váš spánek velmi kvalitní a uspokojivý. Tato poloha – ač to zní sebevíce podivně – může zlepšit dokonce vaše finanční příjmy a milostný život. Všeobecná spokojenost však může vést k postupné lenosti. Proto neusínejte „na vavřínech“ a občas svou postel přesměrujte k energičtějším polohám.

Vaše hlava směřuje k severovýchodu: tato poloha je krátkodobě vhodná zejména pro osoby, které trpí nedostatkem motivace či se nacházejí v útlumové životní fázi. Jelikož se jedná o poměrně agresivní polohu, nedoporučuje se její praktikování příliš dlouho.
Vaše hlava směřuje k jihovýchodu: rozhodnete-li se postel umístit v pokoji tímto směrem, pak se můžete připravit na rostoucí kreativitu a nemalé budoucí zisky. Poloha podporuje aktivní růst a neméně aktivní život.  

Vaše hlava směřuje k jihozápadu: obezřetnost a mírumilovné vztahy – tak přesně toto charakterizuje následující polohu. Pokud však budete spát dlouhodobě s nohama směrem na severovýchod, osa, kterou svírá severovýchod a jihozápad, může učinit váš život značně nestabilním, o což nestojí s největší pravděpodobností nikdo z nás.

Vaše hlava směřuje k severozápadu: s největší pravděpodobností budete patřit mezi vůdčí osobnosti nebo v sobě tuto charakteristiku v blízké době objevíte. Poloha je spojena s delším a hlubším spánkem a hodí se zejména pro starší osoby oplývající zkušenostmi a autoritou, již dokáží moudře využít.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008