Tipy, jak si zachovat čistou a organizovanou ledničku a mrazničku
Všechno, co ukládáte do mrazničky, je dobré označit štítkem, abyste se za chvilku neztráceli ve změti nejrůznějšího masa a zeleniny, které podle barvy a struktury od sebe nerozeznáte. Ještě lepší je, když na štítky kromě označení, o co se jedná, přidáte i datum, abyste věděli, jak dlouho to už v mrazničce máte.
Co se týče ukládání předpřipraveného jídla, anebo toho, co vám zbylo od oběda, dbejte na to, aby bylo uloženo ve vzduchotěsných nádobách. Zabráníte tak unikání nepříjemných pachů do ledničky a zároveň se vám jídlo nebude kazit. Pokud jsou nádoby navíc průhledné, budete mít vše přehledné a organizované.
Jednou za týden otřete ledničku alespoň zvenčí vlhkým hadrem napuštěným nějakým neškodným čistícím prostředkem. Jestli se pustíte i do pravidelného čištění vnitřku lednice, rovnou při něm zkontrolujte veškerá data spotřeby na všech produktech, které doma máte.
Poličky, které jsou na dveřích lednice, jsou vystaveny nejvyšší teplotě. Neskladujte zde proto nic náchylného ke zkažení. Ačkoliv to spousta lidí dělá, tento prostor není vhodný ke skladování mléka nebo vajíček.