Darujte teplo! Vyhřívaná deka je ideální dárek

 Dům 
16. listopadu 2017 12:55 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Deka zahřeje do několika minut Internet
Za chladných zimních večerů může přijít vhod vyhřívaná deka. Zatímco venku je nevlídné počasí, můžete si zpříjemnit odpočinek v teplíčku. Deka nejen zahřeje, ale působí blahodárně i při některých zdravotních obtížích.

Deka o rozměrech 150 x 80 cm vás vyjde na zhruba pět set korun. K dostání jsou i větší velikosti, aby se pod ni pohodlně vlezli dva lidé. Uvnitř dečky se nachází uhlíková vlákna, která teplo rovnoměrně rozvádí po celé ploše. Můžete ji používat pro vyhřátí celého těla nebo jen pro vybranou partii. Vyhřívací deka je vhodná také jako podložka do postele.

Elektrická deka skrývá mnoho vymožeností pro vaše pohodlí i bezpečnost. U většiny deček je k dispozici dálkové ovládání, díky kterému rychle a pohodlně nastavíte úroveň tepla, zapnete a vypnete vyhřívání. Pokud náhodou v příjemném teple u televize usnete, nemusíte se bát požáru, protože je uvnitř nainstalovaná bezpečnostní pojistka, která zajistí okamžité vypnutí dečky v případě nebezpečného zahřátí.

Pro ještě vetší komfort si můžete vybrat úroveň i intenzitu, která vás bude hřát. Vyhřívací dečky obvykle disponují 2 až 10 stupni. Výhodou je i možnost prát deku v automatické pračce, a to díky odpojitelnému dálkovému ovládání. Po vyndání z pračky raději počkejte, až dokonale uschne. Nezkoušejte urychlit proces schnutí tím, že ji zapnete, aby uschla vlastním zahřátím. Jak se před zimou chránit venku, jsme psali zde.

Velkým plusem je možnost využívat deku pouze na určitou část těla. Díky tomu můžete bojovat se zdravotními problémy, které vás trápí. Úlevu pocítíte zvláště při zánětlivých, svalových, ischemických nebo menstruačních problémech. Teplo pomáhá také ulevit svalům od namožení, unavenosti a bolesti. Poslední pozitivní tečkou je výhoda prokrvení celého těla.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008