Skvělé tipy, jak využít jedlou sodu v domácnosti

 Dům 
28. srpna 2017 12:03 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Máte doma zásobu jedlé sody? internet
Každý z nás má doma pravděpodobně alespoň několik balíčku jedlé sody. Je dobré mít nějakou vždy po ruce, ať už ji používáte při vaření, uklízení, nebo jiných činnostech. Zde je několik dalších tipů, jakým způsobem se dá jedlá soda využít.

Pokud máte doma nějaký stříbrný příbor nebo šperky, lze je vyčistit jedlou sodou s malou pomocí alobalu, octa, soli a vřelé vody. Nejprve na pánev obalenou alobalem nasypte suché ingredience a potom pomalu přidávejte ocet. Vložte stříbro do pánve a přelijte je vařící vodou. Nechte působit, potom jej osušte a vyleštěte. Bude zářit jako nové!

Soda dokáže také odstranit nežádoucí zápach z pračky. Stačí do dávkovače nalít směs jedlé sody a vody a spustit praní při nejvyšší teplotě. Až pračka dopere, veškerý zápach bude pryč.

Sodou můžete také neutralizovat pach jídla z plastových krabiček. Nechte je asi půl hodiny namočené ve směsi jedlé sody a teplé vody a potom je ještě pořádně vydrhněte.

Nezapomeňte, že jedlá soda má datum spotřeby a ponechá si svou účinnost okolo osmnácti měsíců. Pokud máte otevřený balíček, ten vydrží jen asi šest měsíců. Až se budete příště chystat sodu použít, nezapomeňte zkontrolovat datum spotřeby.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47