Vestavná trouba má širší záběr i lepší design

 Dům 
24. srpna 2018 12:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vestavná trouba lehce do vaší kuchyně zapadne Shutterstock
Otáčíte se často v kuchyni a vaření je vaším koníčkem? Usnadněte si práci vestavnou troubou! Oproti klasickému modelu má širší využití a také lépe vypadá. Přitom ani nezabere tolik místa.

Nejlepší variantou je, pokud budete dávat vestavnou troubu do úplně nové kuchyně. Pokud už totiž máte kuchyň určitých rozměrů, je možné, že narazíte na překážky při sladění délky, výšky a dalších parametrů.

Kolik bude strávníků?

Nejprve si musíte rozmyslet, k čemu všemu chcete troubu využívat. K tomu patří i informace, kolik jídla budete ohřívat, jak bude velké a pro kolik členů. Čím větší jídlo, tím lepší trouba s větším využitelným objemem.

Když budete troubu vybírat, myslete na osvětlení. Je lepší mít světla dvě, která umožní lepší přehled o připravovaném jídle. Ověřte si také, zda jsou dvířka dost průhledná a jak je náročná manipulace s nimi. U některých modelů se totiž může stát, že otevírání není zrovna dvakrát lehké.

Je potřeba mít minimálně dvě vrstvy skla, které zabrání nadměrnému zahřívání vnějších částí trouby. Lepší jsou tři skla, některé trouby mají i čtyři. Výhodou mohou být boční teleskopické kolejnice, jejich bezpečnostní zámky nebo pojistky už ale mohou přinést problémy.

Některé vestavné trouby mají klasický otočný gril. Už na prodejně si ale vyzkoušejte, jak se s ním zachází, protože jeho umístění do trouby může způsobit komplikace. Přesnější jsou také trouby s digitálním nastavením teploty než dřívější modely s mechanickým nastavením.

Zapečené jídlo

Než troubu začnete používat, přečtěte si příbalový leták. Může se totiž stát, že objevíte něco, na co jste předtím nemysleli, nebo o čem jste ani nevěděli. Snažte se udržovat vnitřek trouby čistý. Zbytky zapečeného jídla mohou spotřebič poškodit.

Povrch utírejte navlhčeným hadrem, případně můžete použít i malé množství čisticího prostředku. Pozor ale na to, ať to nepřeženete. Dávejte pozor, ať nepoškodíte povrch. Při jeho narušení by mohl lehce zkorodovat, takže by se zkrátila životnost trouby zkrátila. Dbejte také na čistotu ovládacího panelu.

Pokud si všimnete, že se trouba nechová, jak má, zkontrolujte připojení do elektřiny. Dále se podívejte na nastavený program nebo na to, jestli jsou dovřená dvířka. Pokud nejste vyškolený odborník, nějaké větší opravy nechejte raději na ně. O pečlivosti při výběru kuchyně jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím