Skleněný nábytek působí vzdušně. Co byste ale měli zvážit, než si jej pořídíte?

 Dům 
11. listopadu 2019 10:39 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Skleněný nábytek sluší každému interiérovému stylu Internet
Sklo patří mezi klasické materiály, které zapadnou do jakéhokoliv bytu. Nábytek ze skla se skvěle vyjímá ve velkém bytě, malému prostoru zase dodá pocit vzdušnosti a lehkosti. Jak už to ale bývá, má tento materiál nejen svá pozitiva, ale i negativa, která je dobré před investicí do skleněného nábytku dobře zvážit.

Výhodou skla je, že skvěle ladí prakticky s jakýmkoliv jiným materiálem, ať už jde o dřevo, plast nebo kov či kámen. Zrcadlový a skleněný nábytek je stále více populární a stále častěji se v českých domácnostech objevuje.

Sklo vždy patřilo mezi luxusní materiál. Působí čistým a elegantním dojmem. Lze vytvářet různé atypické tvary a přitom zachovat všechny výhody skla, jako jsou vysoká průhlednost, různé dekory kombinované se zabarvením do rozličných odstínů. Nábytek je možné vyrobit i z kaleného skla.

Má lepší vlastnosti

Díky moderním technologiím, které se využívají při výrobě skleněného nábytku, získává sklo jako takové lepší vlastnosti. To je také důvod, proč se sklo dostává ve světě bydlení opět do popředí. Dodá interiéru luxusní nádech a dokonce slouží k optickému zvětšení prostoru. Zajímavě vypadá ohýbané sklo, které se používá zejména u konferenčních stolků. 

Hodně lidí od pořízení skleněného nábytku odrazuje obava ze složité údržby. Největším strašákem jsou otisky prstů. Přitom už dnes lze pořídit skleněný nábytek se speciální povrchovou úpravou, která tento nešvar výrazně eliminuje.

Výhody

Skleněný nábytek nebrání pronikání světla, takže místnosti přidá na pocitu lehkosti a elegance. To platí zejména pro malé pokoje, kde bojujete s každým centimetrem prostoru.

Efektní design -  můžete vytvořit zajímavé a neobvyklé detaily interiéru domu, které budou klást důraz na svou individualitu a zvýraznění každé místnosti.

Další výhoda tohoto materiálu spočívá v jeho univerzálnosti: sklo se hodí ke všem stylům od moderního High-tech přes minimalistický až po rustikální.

Nevýhody

Spolu se všemi výhodami skleněného nábytku existuje několik nevýhod. Průhlednost skla, díky čemuž je materiál na jedné straně ceněný, mohou mnozí vnímat naopak jako nevýhodu: ne každý touží koukat při jídle na nohy nábytku, které jsou pod sklem vidět.

Sklo navíc působí chladně a musíte také počítat s o něco náročnější údržbou. Sklo rovněž není moc vhodné pro běžné denní stolování, protože při kontaktu nádobí se sklem vzniká hluk, který může někomu vadit.

V rodinách s dětmi je pak třeba myslet na nebezpečí ostrých rohů a případných střepů rozbitého skla. Tomu ale lze zabránit pořízením kaleného bezpečnostního skla. Pokud by se totiž takové sklo podařilo někomu rozbít, rozpadlo by se na neřezavé úlomky, které vás nezraní. O tom, jak ze skla odstranit škrábance, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít