Jak pracovat s barvami, aby malý prostor vypadal větší

 Dům 
06. ledna 2019 09:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Správné barvy dokáží opticky zvětšit prostor Depositphotos
Při zařizování domova mají barvy schopnost prostor kompletně přetvořit. Uklidňující barvy promění místnost v oázu pohody, jasná barva může zase do kuchyně nebo obývacího pokoje přinést příval energie. Pokud pracujete s malým prostorem, některé barvy dokonce dokáží váš domov opticky zvětšit.

Nejlepší barva pro malé předsíně: Tmavě modrá

Jestli chcete, aby váš malý byt vypadal větší, je nejlepší začít s nejvýraznější barvou ve vstupní hale, chodbě nebo předsíni. Modré stěny nebo třeba jen zábradlí v hale bude působit příjemně v kontrastu s odstíny v dalších pokojích. Nezáleží na tom, jak tmavé stěny budou, vzhledem k tomu, že chodbou zpravidla vždy jen procházíte.

Nejlepší barva pro malý obývací pokoj: Šedá

Pro většinu lidí je obývací pokoj centrum jejich domova, takže je důležité vytvořit prostředí, které je vřelé a zároveň víceúčelové. Šedá je moderní a elegantní, ale také útulná. Navíc způsobí, že váš malý obývák bude vypadat světlý a velký.

Nejlepší barva pro malou jídelnu: Oranžová

Mysleli jste, že odvážné barvy dělají pokoj menší? Měli byste se zamyslet znovu. Co se týče jídelen, oranžová může způsobit, že pokoj bude vypadat větší a k tomu přidáte do své domácnosti trochu výrazné barvy, která celý byt prozáří. Smělost oranžové a její zemité odstíny dodají prostoru silnou energii, díky čemuž se bude i zdát větší. I kdyby to byla jen jedna stěna v jídelně, rázem bude místnost působit lákavěji.

Nejlepší barva pro malou kuchyň: Bílá

Když existuje tolik odstínů, ze kterých lze vybírat, natřít stěny na bílo se může zdát trochu nudné. Ve skutečnosti je ale bílá perfektní pro vaši malou kuchyň. Aby celé dílo bylo opravdu efektivní, je dobré mít i nábytek ve stejném odstínu.

Nejlepší barva pro malou ložnici: Špinavě bílá

Když už je řeč o bílé, špinavě bílá nebo světle šedá vytvoří iluzi větší ložnice. Neutrální barvy jsou ta správná volba, když chceme, aby prostor vypadal větší, protože podporují přirozené světlo, které se dostává dovnitř. Nejlepší odstíny pro tuto funkci jsou krémové barvy nebo slonovinový odstín. Zde najdete několik dalších rad, jak v interiéru pracovat s neutrálními barvami.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47