Když chcete pověsit poličku bez vrtání, sáhněte po tekutých hřebících

 Dům 
27. února 2020 13:06 / Veronika Prášilová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Kutilství bude rázem hračka Depositphotos
Příliš krátká, málo rozevřená, zlomená. Takové přívlastky si nejčastěji spojujeme s hmoždinkami, které, ve snaze připevnit nějakou věc na zeď, vpravujeme do vyvrtaných otvorů. Co když to jde ale snadněji a vrtání se můžeme klidně vyhnout?

Věřte, že to možné je. S tekutými hřebíky připevníte třeba poličku na zeď za pár chvil a rozhodně bude držet.

Když si s vrtačkou nerozumíte

Nejste-li zrovna prototypem domácího kutila, který má vrtačku v malíčku, bude pro vás montážní lepidlo to pravé. Velmi snadno se nanáší a opravdu rychle účinkuje, takže se nemusíte bát, že vám připevněná polička za chvíli sjede o pár centimetrů níž.

Šrouby, hřeby, hmoždinky

Toto univerzální lepidlo dokáže směle nahradit hřeby, šrouby i hmoždinky, a to nejen v domácím prostředí, ale třeba i venku na zahradě, jelikož je odolné vůči mrazu.

Skvěle vám upevní různé typy lišt, stejně jako dekorační nebo izolační materiály. Není však dobré pouštět se do lepení bez přečtení návodu. Každé lepidlo má svůj specifický postup, který je třeba pro zdárný výsledek dodržet.

Co na keramiku?

Mimo tekutých hřebíků však existuje celá řada dalších lepidel, které vám mohou v domácnosti pomoci. V posledních letech se velké oblibě těší například takzvaná epoxidová lepidla, která dokáží přilepit dokonce kámen. Doma by se vám mohlo hodit při slepování oblíbených keramických hrníčků, nebo třeba při vyplňování prasklin v kachlovém obložení. Ale slepit s ním můžete v podstatě vše.

Při námaze chloropren

Pokud potřebujete slepit nějaký spoj, který bude namáhaný, sáhněte po lepidle s obsahem chloroprenu. Skvěle ho využijete na pevné i pružné spoje z různých materiálů, takže s ním spolehlivě přilepíte dřevo, textil i plasty. Podmínkou však je, aby alespoň jeden z materiálů byl savý. Ne každému však tento prostředek svědčí, protože taková lepidla jsou poměrně silně cítit. Dále čtěte: Pořiďte si domů tavnou pistoli. Dokážete s ní zázraky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod