Venkovní kobereček se hodí i dovnitř domu. Je levnější a lépe se udržuje

 Dům 
09. dubna 2019 08:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Při výběru koberečku do interiéru lze vybírat i ve venkovní sekci Depositphotos
Výběr správného koberečku je důležitý krok. Buď to může vzhled celé místnosti sjednotit, anebo naopak úplně rozbít. Navíc při vybírání musíme myslet na náročnost čištění a úklidu, finance a vaše děti nebo mazlíčka.

Pokud hledáte kobereček, který splňuje všechny vaše požadavky, ale zároveň chcete ušetřit, zkuste se podívat i do venkovní sekce. 

Koberečky z přírodních vláken

Pravdou je, že některé venkovní koberečky jsou vyrobené z plastu podobných materiálů zářivých barev. Najdeme mezi nimi ale i takové, které jsou vyrobené z přírodních vláken, jako je juta, sisal nebo bambus, které jsou rovněž velice odolné. Právě po něčem obdobném můžete sáhnout, pokud nechcete rozbít neutrální paletu barev, která převládá v celém domě, ale zároveň chcete přidat trochu struktury.

Odolají skvrnám i zápachu

Jestli máte pocit, že vaše dítě má sklon k nehodám a drobným katastrofám, nejspíš by se vám vyplatilo zvážit odolnost venkovního koberečku. Jsou vyrobeny tak, aby odolaly přírodním živlům. Navíc jsou z materiálů, které jsou rezistentní vůči plísním, a proto jsou perfektní, pokud chcete zabránit skvrnám a zápachu. Ušetříte si hodiny drhnutí.

Uvítají jej i majitelé domácích zvířat

Dlouhosrstí mazlíčci jsou roztomilí tak dlouho, dokud jsou všechny jejich chlupy na nich a ne na každém centimetru vašeho domova. Koberec s vysokým vlasem není pro tuto situaci úplně ideální, protože se z něj chlupy špatně dostávají. Venkovní koberečky naopak můžete najít i ve variantách s hladkým povrchem.

Ušetříte

Venkovní koberečky jsou téměř vždy levnější než ty do interiéru, protože kromě výrobního procesu vlna a podobné materiály jsou dražší než provázky a syntetická vlákna. Jestli jste kreativní, venkovní koberečky můžete snadno zapracovat do nejrůznějších designových stylů. Obzvláště pokud rádi vrstvíte struktury a barvy. Čtěte i další tipy, jakým způsobem v interiéru koberečky využít ve svůj prospěch.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty