Proměňte nepotřebné dřevěné bedýnky ve funkční nábytek

 Dům 
18. června 2020 16:02 / Veronika Prášilová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Menší kousky se uplatní na pracovním či dětském stole Depositphotos
Papírové krabice obvykle končí jako bedny na sběr nebo rovnou v kontejneru, ale když se poštěstí získat dřevěnou bedýnku, není na škodu si ji schovat. Díky našim tipům je pak můžete proměnit v knihovničky, noční stolek, police na cédéčka, dekorace, nebo si z nich vybudujete rovnou celou policovou stěnu.

Než se dřevěná bedýnka promění na cokoliv dle vaší fantazie nebo naší fotogalerie, je potřeba trochu přiložit ruku k dílu.

Nehledejte dokonalost

Dřevěné bedýnky nemusejí být stejné, roli nehraje různá velikost, forma provedení ani barevný odstín. Vadit nemusí ani drobné vizuální vady jako suky, nebo že nejsou perfektně symetrické. Pozornost si zaslouží pouze bedýnky z tenkých latěk, které by nejspíš neunesly nálož knih. Na dekorace se ale hodit budou.

Pozor na třísky a hřebíky

Bedýnky pečlivě prohlédněte, aby z nich netrčely případné kovové spojovací části, hřebíky nebo třísky. Poté je očistěte, klidně je můžete i krátce osprchovat a důkladně vysušit. Ničemu nebude vadit, když bedýnky přebrousíte jemným smirkovým papírem. Takto můžete odstranit i různé nápisy. Pak už je jen na vás, jestli jim ponecháte přirozený vzhled nebo je povrchově upravíte.

Dřevěné bedýnky z obchodů mívají většinou původní odstín dřeva, tedy světlý. To se hodí, když si budete chtít jejich barvu přizpůsobit interiéru. Sladit je tak můžete s ostatním nábytkem, podlahou nebo je nabarvit podle své fantazie. Jste-li zastánci přirozenosti, můžete je třeba jen nalakovat, což vám usnadní následnou údržbu. 

Pohrajte si s rozložením

Jestli máte bedýnek více, nejprve si můžete jejich budoucí umístění rozkreslit na papír. Záleží jen na vás, jestli budou do čtverce, obdélníku nebo vytvoříte fantaskní asymetrickou kombinaci. Na zeď je můžete upevnit stejně, jako byste věšeli obraz. V potaz jen berte budoucí zátěž, tomu uzpůsobte počet úchytů. A pak už jen na vaše nové police rozestavte, co chcete a kochejte se dobře odvedenou prací.

Podobně kreativní můžete být s papírovými krabicemi. Ty sice neunesou velkou zátěž, ale s trochou fantazie a našimi tipy jim můžete dát druhou šanci. Podívejte se, jak se dají papírové krabice elegantně zužitkovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47