Odnaučte svého psa žebrat jídlo

 Mazlíčci 
05. srpna 2020 09:46 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Chlupáči bývají v loudění jídla vytrvalí  Depositphotos
Dáváte si u stolu jídlo a váš pes z něj nemůže spustit oči? Není to příjemné ani pro jednu stranu. Vy mazlíčkovi dát své jídlo nechcete a pes bude zklamaný, protože nic nedostane. Odnaučte čtyřnohého parťáka žebrat jídlo. Bude to však chtít větší dávku trpělivosti.

Pejsci jsou mazaní. U stolu si vyhlédnou nejslabší oběť, která neodolá jejich sladkým očím. Většinou mu někdo něco hodí, aby měl od něj klid. To je chyba, protože tímto způsobem na vás mazlíček vyzraje a on to moc dobře ví. Pokud svého chlupáče chcete tento zvyk odnaučit, musíte být nekompromisní.  

Chlupáč musí mít misku vždy na jednom místě

Pejsek by měl mít misku vždy na jednom místě, aby věděl, že patří pouze jemu. Pokud loudí u vašeho stolu a rádi byste mu z obědu něco schovali, nikdy mu to nedávejte z ruky. Vždy mu to vhoďte do misky, aby si uvědomil, že dostávat jídlo u stolu mu nepřísluší. Toto pravidlo byste neměli porušovat, bude to zkouška i pro vás.

Během jídla psa ignorujte

Chlupáč se bude snažit různými způsoby od vás jídlo dostat. Někteří pejsci pouze tiše sedí a smutně hledí. Další kňučí, otírají se vám o nohy nebo dokonce štěkají. Musíte odolat jeho svodům a ignorovat ho. Rozhodně s ním nenavazujte oční kontakt, tím ho utvrdíte v tom, že má ve své pozici vytrvat. Pokud vás to bude štvát a chcete mít u jídla klid, vykažte psa na jeho místo.

Zavřete psa do jiné místnosti

Poměrně účinné je, když váš pes začne loudit jídlo, ale vy ho zavřete do jiné místnosti. Neměly by v ní být žádné hráčky a další věci pro jeho potěšení. Musí vědět, že je na hanbě. Pusťte ho až ve chvíli, kdy dojíte. Nikdy mu nedávejte jídlo současně s vámi, musí ho dostat vždy až po vás, aby chápal, že jste mu nadřazení a měl by vás poslouchat.

Nezapomeňte poučit o výchově psa zbytek rodiny a návštěvu

Často se stává, že část rodiny a návštěva má tendenci pejsky rozmazlovat. Mohou mu hodit nějaké jídlo pod stůl, čímž zpochybní vaši výchovu, která bude neúčinná. Raději jim hned řekněte, že se snažíte mazlíčka odnaučit žebrat jídlo, tak ať vám to nekazí. Přečtěte si o tom, jak pejskovi vyrobit zmrzlinu.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve