Netradiční využití kočičích chlupů

 Mazlíčci 
11. ledna 2022 19:15 / Bronislava Silná
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zejména kočky s delší srstí mohou být zdrojem zajímavého materiálu Depositphotos
Ačkoliv má většina lidí chovajících kočky s kočičími chlupy spíš problémy, existuje možnost, jak je využít. Máme další informace.

Kočka podobně jako jiná zvířata průběžně obnovuje svou srst. Díky tomu je v bytě, kde je zvíře chováno, mnoho chlupů. Z mnoha důvodů je třeba se chlupů zbavit.

Rukavice proti chlupům

Existuje jednoduchá pomůcka, která sníží množství chlupů v místnosti. Jde o rukavici, kterou kočku hladíte a její uvolněná srst zůstává v rukavici, odkud ji snadno vyjmete. Kočky mají takové hlazení docela v oblibě. A protože je chlupů poměrně dost, je zde docela logický nápad uvolněnou srst sbírat a nevyhazovat, nýbrž využít. Zde můžete zapojit svou fantazii, ale připravili jsme pro vás i několik tipů. Využití je vhodné pochopitelně jen pro osoby, které nejsou na kočičí srst alergické.

Jehelníček či polštářek

Nasbíranou srst můžete použít k vycpání různých jehelníčků, polštářků nebo ušitých zvířátek. Je jasné, že z jedné kočky nebudete mít hned dostatek srsti. Proto stojí za to postupně srst střádat a pak využít, až jí bude dost. Situace se radikálně mění ve chvíli, kdy máte koček více a chováte kočky dlouhosrsté. Můžete ostatně kočce vycpat její vlastní polštář. Bude se jí líbit. Každopádně spojíte příjemné s užitečným. Chlupy se nebudou válet po bytě a něco z nich bude.

Výroba plsti

I kočičí chlupy podobně jako i jiná srst může zplstnatět. K tomu je třeba, aby došlo k určitému rozrušení vlákna. Zkuste proto různé metody. Můžete využít metodu suchou, kdy budete větší množství kočičí srsti stlačovat dohromady, případně propichovat jehlicí, aby došlo k propojení napříč vrstvami. Jinou možností je výroba klasické plsti, ke které se hodí horká voda a jádrové mýdlo. Takto lze zpracovat zejména srst koček s dlouhým chlupem. Jakmile se vám podaří proces plstnatění, můžete z kočičích chlupů vyrobit téměř cokoliv od bačkor až po různé oblečení. Je ovšem pravdou, že je poněkud jednodušší si opatřit ovčí vlnu a zpracovat ji.

Zdroj: Autorský článek.

Témata: kočka, srst, polštářek
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít