S těmito triky letos zvládnete zabalit jakýkoliv dárek bez problému

 Ostatní 
19. prosince 2017 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Balení nepravidelných dárků nemusí být vždy utrpení Shutterstock
Úplně se děsíte toho, až opět budete muset balit dárky? Měkké, nepravidelné, křehké, kulaté – to vše je noční můrou, která se s blížícím se Štědrým dnem zdá snad každému. Existují ale triky, které vám při balení ulehčí práci.

Balení dárků není někdy žádný med, hlavně když se chystáte balit samé oblečení, vázy, lahve a jiné nepravidelné předměty. Budete se divit, ale většinu z toho lze lusknutím prstu zabalit úplně snadno. Jaké barvy a dekorace budou o letošních Vánocích in se dočtete v našem článku.

Nacpěte vše do krabice

Sice to není žádný převratný objev, ale obyčejná krabice od čaje, bot, či elektrospotřebiče dokáže pojmout téměř každý dárek, pokud se nejedná o dárek větších rozměrů. Pokud to dárku nijak neuškodí, do krabice ho jen vložte a klidně okolo něj nechte prostor. Zabalit krabici je to nejjednodušší, co může být.

Jak správně naměřit papír

Abyste zbytečně neplýtvali balícím papírem, držte se tohoto postupu. Při balení si položte krabici na papír a jeho konec povytáhněte až do výšky krabice. Papír ustřihněte 1 centimetr od druhé strany krabice, kterou poté přesuňte do středu ustřiženého kusu papíru. Pak už jen přehněte, nahoře slepte a po stranách zabalte klasicky jako knihu – viz návod na konci článku v galerii.

Pozor na křehké dárky

Skleněné, dřevěné, papírové, nebo jinak křehké předměty je rovněž nejlepší zabalit do krabice. Tu ale předtím vyložte jakoukoliv výplní, aby se balený předmět neměl šanci pohnout. Nejlepší je bublinková fólie, ale v krizi vám postačí i kuchyňské utěrky.

Pomozte si potravinářskou fólií

Obzvlášť měkké dárky, nebo velmi nepravidelné tvary jako například svícny, modely letadel a lodí, vázy a podobně se velmi těžko balí, pokud nemáte po ruce žádnou krabici. Skvělým pomocníkem je potravinářská fólie, kterou můžete použít jako první vrstvu balení. Pořádně balený předmět fólií obtočte a snažte se ho udělat co možná nejvíce pravidelný. Poté si na něj vyrobte taštičku.

Vytvořte si vlastní taštičku

Na měkké a nepravidelné dárky si nejlépe vytvořte z balícího papíru jednoduchou kapsu, do které dárek jen vložíte. Není na tom nic složitého a vyhnete se zbytečnému mačkání papíru kolem dárku, které by nevypadalo ani trochu efektně. Viz návod na konci článku.

Jak zabalit lahev

Pokud jste se přece jen rozhodli, že nepravidelný dárek v podobě lahve, parfému nebo krému nechcete vkládat do taštičky, a to ani vlastnoručně vyrobené, můžete ho zabalit sami. První krok zvládne každý. Papír obtočte kolem předmětu a zalepte.

Vršek a spodek již vyžadují jistou pečlivost, ale zvládnete to hravě. Postupně vkládejte jednou rukou konce papíru do středu, kde si vše přidržujte prstem druhé ruky. Vznikne vám krásně kulatý skládaný spodek a v případě krémů stejně postupujte i u vršku.

U lahví vršek pouze stáhněte mašlí a nechte klidně korek vykukovat. Stejně každý dle tvaru pochopí, co je uvnitř. Návody opět najdete v galerii.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47