Nekupujte předražené vánoční ozdoby, vyrobte si doma přírodní

 Ostatní 
15. prosince 2017 15:07 / Marie Popelková
  0
📷
10 fotografií v galerii
Ořechová skořápka nebo šiška budou na stromečku vypadat parádně Pinterest
Ozdobné řetězy a vánoční baňky letos ani nevytahujete z krabice a necháváte se při zdobení stromečku inspirovat přírodou? Máme pro vás několik nápadů, jaké ozdoby vyrobit.

Příjemně provoněný byt jde ruku v ruce se stylovou vánoční ozdobou vyrobenou z pomeranče.

Ovocné ozdoby

Pomeranče nakrájejte na plátky tenké zhruba pět centimetrů, poskládejte na plech vyloženým pečicím papírem a vložte do horkovzdušné trouby na maximálně 50 °C. Pokud ozdoby nevyrábíte na poslední chvíli, položte nakrájená kolečka pomeranče na tácek a nechejte usušit na topení. Sušit se budou dva až tři dny, ale je třeba jednotlivá kolečka občas otočit.

Suchá kolečka stačí provléct šňůrkou na zavěšení a můžou putovat na větvičky stromečku. Pokud si chcete s ozdobou vyhrát, stačí tyčinka skořice a tavná pistole. Kousek skořice přitavte na plátek pomeranče. Tavná pistole však nemusí být potřeba, když přírodním provázkem kousek skořice přivážete k plátku pomeranče a na konci uděláte mašličku. Použít můžete také citrony.

Ozdoby z lesa

Na další ozdobu je potřeba zamířit do lesa. Posbírejte hrst šišek, které vám následně v bytě navodí dojem klidné přírody. Po příchodu z lesa naskládejte šišky na plech vyložený pečicím papírem a nechte je při 160 °C hodinu v troubě. Tímto postupem se zbavíte broučků, kteří mohli být ukrytí v šišce. Těšit se můžete i z toho, že se šišky pěkně rozvinou.

Teď se jen rozhodnout, zda jim chcete ponechat jejich přírodní vzhled nebo je případně namalovat stříbrnou či zlatou barvou. V konečné fázi tavnou pistolí přidělejte k šišce provázet a může se věšet.

Ozdoby z ořechů

Jistě vám po vánočním pečení zbyla hromádka skořápek ořechů, kterou také můžete využít na dekoraci. Pokud máte dvě nepopraskané půlky ořechu, dovnitř vložte drátek nebo provázek, za který oříšek zavěsíte a slepte části skořápek tavnou pistolí. Dál můžete zdobit dle své fantazie – mašličkou, jmelím, nebo jehličím. Krásně vypadají i zlaté oříšky. Stejným způsobem můžete také vytvořit vánoční řetězy. Inspiraci naleznete ve fotogalerii.

K Vánocům patří také vánoční kaktus. Mnoho rodin ho využívá k dekoraci štědrovečerního stolu. Chcete, aby vám kvetl opravdu na Vánoce? Jak to ovlivnit a na co si dát pozor, se dozvíte v našem článku zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve