Bílý jogurt umí zázraky! Využijete ho v kosmetice i na zahradě

 Ostatní 
30. ledna 2018 09:37 / Marcela Plachá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jogurt s živými kulturami má mnoho pozitivních vlastností Shutterstock
Jogurt nemusíte pouze jíst. Dá se využít k mnoha dalším věcem. Pomocí jogurtu můžete s dětmi vytvořit barevnou laboratoř, nebo ho využít na unavenou pleť a dokonce i na zahradu.

Někteří zahradníci se lišejníku každoročně pracně zbavují pomocí všemožné chemie, jiní v něm vidí dokonalou krásu. Jestli se vám líbí ozdobné lišejníky na zahradě a chtěli byste je rozmnožit, zkuste metodu pomocí jogurtu. Lišejníková patina může ozdobit starou betonovou zídku nebo květináč.

Na jogurtu si pochutná i lišejník

Připravte si mixér a vložte do něj šálek bílého jogurtu s obsahem bifidogenní kultury. Pak přidejte hrst lišejníku, který sesbíráte např. na zahradě ze starých větví nebo zarostlých chodníků. Směs doplňte šálkem vody a vše rozmixujte, stačí přibližně půl minuty. Pak už stačí vše přelít do misky, vzít si obyčejný štětec a natřít směsí všechna místa, která chcete mít obrostlá lišejníkem. Jak si naopak na jogurtu pochutná celá vaše rodina, jsme psali zde.

Jak vzniká zelená? Pusťte se do kouzlení

Bezpečné prstové barvy z jogurtu si umíchají i ty nejmenší děti. Rozdělte jogurt do menších kelímků. Nachystejte dětem potravinářské barvy, které nakapou do jednotlivých nádobek. Po promíchání už nic nebrání začátku skvělé zábavy. Děti mohou s těmito prstovými barvami patlat dle vlastní fantazie, mohou se při hře naučit názvy barev a uvidí vznik jednotlivých odstínů. Pomoci modré a žluté barvy mohou objevit záhadu vzniku zelené. V zápalu myšlenkových pochodů naštěstí nebude vadit, když si děti nevědomky olíznou prsty.

Rozzařte vaši unavenou pleť

Pleťovou masku z jogurtu využívaly už naše maminky. Zkuste jednou místo masky z drogerie zchladit vaši pleť dávkou bílého jogurtu. Krásně vám vyčistí a stáhne rozšířené póry. Stačí 20minutový relax u knížky a vaše pleť se krásně zklidní a vyhladí.

Pokud se vám zdá, že by vaše pleť potřebovala rozjasnit, tak si můžete připravit domácí masku z 1 lžičky bílého jogurtu, šťávy ze čtvrtky pomeranče, přidejte i trochu pomerančové dřeně a jestli máte aloe, tak klidně přidejte 1 lžičku. Tato maska vám rozzáří pleť po 10 minutách působení.

A až to v létě přeženete se sluníčkem, tak nezapomeňte na starou dobrou radu. Bílý jogurt přinese vaší rozpálené pokožce velkou úlevu. Stačí nanést na postižená místa a nechat působit. Jogurt pokožku krásně zvlhčí a příjemně ochladí.

Ulevte domácím mazlíkům od nadýmání

Nadýmáním mohou trpět i psi a kočky. Možná vašim domácím mazlíčkům chybí ve střevech přátelské trávící bakterie, které zabraňují i plynatosti a průjmu. Kočkám i psům můžete přidat do jídla pár lžiček jogurtu s živými kulturami. Zvířatům do 6 kg stačí 2 čajové lžičky, do 15 kg přidejte polévkovou lžíci, psům do 38 kg 2 polévkové lžíce a těm největším přidejte 3 polévkové lžíce. Brzy se jim určitě uleví.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47