Tužka s gumou. Neobyčejný pomocník nejenom na psaní. Kde všude ji využijete?

 Ostatní 
23. února 2018 10:18 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Obyčejná tužka s gumou nemusí sloužit jenom na psaní Shutterstock
Tužka s gumou nemusí nutně sloužit jenom k vyplňování křížovek nebo psaní nákupního seznamu. V domácnosti ji lze využít i dalšími neobvyklými způsoby, o kterých jste možná neměli ani tušení.

Možná by vás ani nenapadlo, jakým skvělým pomocníkem může být taková obyčejná tužka s gumou. Poradíme vám triky, jak pomocí obyčejné tužky vyčistit stříbro, boty nebo třeba opravit náušnice! A uvidíte, že ji potom už budete nosit neustále při sobě.

Srovná náušnice

Každé ženě se občas stane, že se jí nechtěně zdeformuje visací náušnice. Jak ale narovnat ten malý kulatý drátek, který máte v ušním lalůčku? Jednoduše tužkou. Na znovuobnovení obloučku vám postačí kulatá tužka, která má ideální rozměry.

Pryč s nálepkou

Ta cenovka z nových sklenic či talířů ne a ne dolů. Už ji ale nemusíte drhnout drátěnkou s rizikem, že si novou sklenici poškrábete. Nálepku hravě sundá guma na tužce. Ta totiž funguje jako jemná bruska, která dokáže vyčistit zbytky nálepek z povrchu skla a kovu.

Vyleští zašlé stříbro

Své stříbrné šperky nebo předměty můžete zkusit i doma, opět pomocí obyčejné gumy. Částice kaučuku dobře absorbují olej, mastnotu a zbytky, takže vaše poklady se budou lesknout jako nikdy předtím. Stříbro výborně vyčistí i zubní pasta, s níž se dají dělat i další triky. Více o jejím použití v domácnosti jsme psali zde.

Vygumuje skvrny ze semiše

Jako nové bude vypadat vaše zašlé semišové oblečení či obuv, pokud jej přejedete gumou. A zvlášť se vám to bude hodit ve chvíli, kdy nemáte po ruce žádné speciální čističe. Jemnými pohyby gumou přejeďte vaše oblečení nebo obuv a vše špinavé vlastně vygumujte.

Prodlužte životnost baterie

Připravte starým tužkovým baterkám refresh. Lehce gumou vyčistěte kontaktní body umírající baterie. Odstraníte tak nikl nebo oxidy železa, které se tam usazují a působí pokles napětí.

Chraňte své zdi

Kolečka gumy výborně fungují také jako chrániče stěn před obrazy. Stačí kousek odříznout a přilepit na zadní část rámu a pak můžete bez obav obraz rovnou pověsit, aniž byste se mohli obávat případného poškrábání.

Udržujte čistou klávesnici

Pokud děláte u počítače prakticky vše, včetně jezení, pak bývá určitě vaše klávesnice plná drobků či jiných nečistot. Vyčistíte ji snadno. Guma na tužce se hravě dostane mezi jednotlivé klávesy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47