Dokonalá svatba? Víme, jak ji naplánovat

 Ostatní 
13. července 2018 17:07 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nechte tradice plavat a užijte si obřad podle svého Pixabay
Aby v den „D“ klaplo vše, jak má, je třeba mít naplánovanou celou akci do posledního detailu. A nemusíte utrácet za agenturu. Bezchybnou svatbu si můžete naplánovat sami.

Někdy je potřeba i několik měsíců k tomu, aby se všechno podařilo naplánovat do posledního detailu. Mnozí experti na svatbu však tvrdí, že tyhle dlouhé měsíce chystání mohou být spíše kontraproduktivní. Možná je lépe připravit vše rychle, bez zbytečného přemýšlení, nervů a peněz navíc.

Aby všechno klaplo…

Je asi zbytečné říkat, že pro většinu lidí je svatba jedním z nejdůležitějších dnů v životě. O to víc bychom se měli zamyslet nad tím, jak ji plánujeme. Opravdu se chcete tak dlouho nervovat, shánět a vymýšlet? Nebo byste měli raději hotovo co nejdříve a pak se už jen těšili na nádherný zážitek? Naplánujte si jednotlivé kroky bod po bodu a zbytečně se nestresujte.

Menu

Knedlíčková polévka a svíčková se šesti? Tak to už naštěstí dávno neplatí. V době, kdy je mezi námi nespočet veganů, vegetariánů, celiaků, diabetiků a dalších jedinců, kterým tradičním menu radost neuděláte, je nejlepší hodit plánování jídla za hlavu a nechat na každém, co si objedná. Případně se v restauraci domluvte, aby vaši svatební hosté měli možnost výběru ze tří nebo čtyř rozličných jídel. Dobrý podnik vám tuto možnost ostatně i sám rád nabídne. Vám odpadnou starosti s obědem a hosté budou spokojeni.

Výslužka

Makronky, pralinky nebo cupcakes – to dnes letí. Svatebními koláčky sice neurazíte, ale nebude to ani žádné terno. Místo půl kila sladkého těsta vložte do výslužkové krabičky několik nevšedních cukrářských kousků. Krabičku pořiďte raději menší, není nutné to se sladkostmi na doma přehánět.

Místo

Volba správného místa pro obřad je jednou z těch důležitějších věcí. Radnice je absolutní nuda. Pokud byste tedy raději hrad nebo zámek, musíte si místo zarezervovat dlouho dopředu. Ve svatební den pak ale počítejte s návštěvníky památky i neplánovanými diváky. A moc originální to také není. Ideální volbou je louka nebo větší zahrada. Klid, žádní nevítaní hosté a téměř nulové náklady. Tento druh svateb je v současné době na vzestupu. Budete však muset vyřešit zastřešení venkovního místa pro případ nevlídného počasí. A o něco více budete muset nejspíš investovat i do dekorací. Věřte ale, že takový obřad vám budou závidět široko daleko, a nakonec i vy budete spokojení.

Hudba

Mendelssohnův svatební pochod je sice nestárnoucí klasikou, ale i zde platí to, co u výše uvedeného. To, že se na svatbách hraje, neznamená, že musí hrát i na té vaší. Buďte originální. Neznáte-li žádnou kapelu (byť místních hudebníků z vedlejší vesnice), pronajměte si svatebního DJ. Ideálně však vybírejte podle referencí a dopředu se s ním domluvte, jaký repertoár bude na svatbě pouštět.

Prstýnky

Zlato, chirurgická ocel nebo stříbro jsou tři nejpopulárnější materiály, ze kterých se svatební šperky vyrábí. Zbořte konvence a rovnou i ušetřete. Pořiďte si vtipné plastové prsteny, nechte si vyrobit vlastní model z oblíbeného materiálu nebo si umotejte prstýnky z přírodních materiálů. Ty sice nebudou vhodné k dennímu nošení, ale kdo říká, že musíme svatební prsteny nosit každý den?

Oblečení

Bílé šaty pro nevěstu a oblek pro muže si můžete půjčit, koupit anebo úplně nejlevněji objednat ze zahraničních internetových obchodů. Jestli však nemáte rádi bílou, sáhněte klidně po jiných barvách a nebojte se ani extravagantních modelů. Jediné, co platí stále, je to, že nevěsta a ženich by k sobě měli ladit. Hoďte tedy za hlavu mýtus, že ženich by měl nevěstu vidět až při obřadu. Klidně se dopředu domluvte, co na sobě budete mít. Případně si alespoň rozhodněte barevný odstín, do kterého budete společně ladit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod