Liché ponožky nemusejí končit v koši, proměňte je v něco užitečného

 Ostatní 
22. listopadu 2018 07:02 / Marie Popelková
  3
📷
5 fotografií v galerii
Snad každý má doma nějaké liché ponožky  Shutterstock
Liché ponožky, to je problém snad každé domácnosti. Čím početnější rodina, tím více se vám doma lichých ponožek hromadí. Nemusíte je hned házet do odpadkového koše, můžete z nich udělat skvělé pomocníky do domácnosti.

Ponožky z příjemného materiálu, například bavlny nebo froté, by byla škoda vyhodit. Ponožky z bavlníkového vlákna jsou velmi jemné a hebké. Bavlna má úžasnou savost, pevnost v tahu a oděru, která se zvyšuje ještě více za vlhka (až o 20 %). Využijte těchto vlastností a vytvořte z bavlněných ponožek užitečné pomocníky do domácnosti. Nebude vás to nic stát, přitom vám usnadní spoustu práce.

Hadr na mop

Ruční mopy mívají navlékací nebo "nalepovací" pruhy látky, které se ale po čase opotřebují. Nalepí se na ně nejrůznější chlupy a nečistoty a často pak nepomůže ani vyprání v pračce. Naštěstí si můžete pomoct jednou lichou ponožkou. Jednoduše ji navlečte na mop a vaše podlaha bude po vytření perfektně čistá.

Zářivá okna

Umývání oken nebývá zrovna nejoblíbenější činností. Máte na umývání vyčleněný speciální hadr, ale pořád nejste schopni vyleštit okna tak, aby byla beze šmouh? Zkuste si na ruku navléct lichou bavlněnou ponožku. Okna tímto způsobem umyjete raz dva. Jednu ponožku použijte na mokré umytí oken, druhou pak na dokonalé vyleštění. O dalších tricích, které ulehčí umývání oken, jsme psali zde.

Had na hraní i proti průvanu

Vyrobit ponožkového hada není nijak složité. Stačí si nachystat liché ponožky a ustřihnout z nich špičky i pevné gumičky. Jednotlivé ponožky pak k sobě sešijte, zvládnete to i v ruce. Délku výsledného hada si zvolte podle vašich potřeb. Nakonec hada vyplňte vatelínem nebo jinou náplní, pěkně mu upravte hlavu a našijte na ni místo očí třeba knoflíky. Had může posloužit jako hračka pro děti, ale i praktická zábrana proti průvanu pod dveře nebo okno.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve