Jak správně pečovat o podprsenky, aby se za chvíli neopotřebovaly?

 Ostatní 
12. dubna 2019 18:40 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Aby podprsenka dlouho pěkně vypadala, musíte jí věnovat péči Shutterstock
Bez podprsenky se dnes neobejde téměř žádná žena. Nejde sice pod oblečením vidět, ale dodává svým majitelkám sebevědomí. Ňadra s ní vypadají pevnější a někdy i větší. O podprsenky je potřeba se řádně starat, aby vypadaly co nejdéle jako nové.

Většina žen svoje podprsenky vloží do pračky a po usušení hodí do šuplíku. Tím veškerá starost o ně končí. Nejde o špatný způsob péče, pokud vám nevadí, že budou za pár měsíců sešlé. Kvalitní spodní prádlo není levné, z toho důvodu si každý měsíc pravděpodobně nekupujete nové. Cílem je, aby vám vydrželo, co nejdéle v dobrém stavu. To se vám splní, pokud se o něj budete dobře starat.

Nedávejte podprsenky do pračky

Hodit podprsenku do pračky je jednoduché, ale příliš jim to neprospěje. Většinou se vyrábí z jemných materiálů, které mají za úkol zajistit majitelce pohodlí. Pokud jste za tu svoji daly více než tisíc korun, měly byste jí věnovat zvýšenou pozornost, aby vám vydržela dlouho.

Praní v automatické pračce ji může poškodit výztuže košíčku. Materiál, že kterého je vyrobena podprsenka, se dříve opotřebuje, a to obzvláště tehdy, pokud na ní máte krajky.

Praní podprsenek v rukách je snadné

Praní podprsenek v rukách vám nezabere moc času, není to nic složitého. Napusťte si do umyvadla nebo vany vlažnou vodu. Nepoužívejte teplou. Nalijte tam ideálně tekutý prací prostředek určený přímo na spodní prádlo. Podprsenky namočte do vody a na několik minut je nechte odmočit.

Prací prášek pronikne do látky a odstraní z ní nečistoty. Díky tomu ji nemusíte násilně drhnout. Poté ji jen jemně prsty protřete. Napusťte si novou vodu, do které podprsenky nasáklé pracím práškem položíte, a nechte je tam znovu několik minut. Poté je opět jemně protřete, abyste je zbavily zbytku prášku.

Podprsenky raději neždímejte

Po vyprání podprsenky rozhodně násilně neždímejte, mohly byste si tím poškodit košíčky a změnit tak jejich tvar. Nemačkejte je, raději je pověste rovnou na sušák. Pochopitelně nechcete, abyste z nich měly mokrou zem. To vyřeší hadřík, který pod ně položíte.

Většina žen podprsenky zaháčkuje za ramínko, lepší však bude, když je na sušák jen položíte. Díky tomu rovnoměrně proschnou. Nedávejte podprsenky na přímé slunce, protože by vám za chvíli vybledly barvy. O tom, co dělat, když vám bledne barevné prádlo, jsme psali zde.

Neskladujte podprsenky v těsném prostředí

Schováváte podprsenky do šuplíku, kde mají málo místa? Tímto skladováním je můžete zmačkat. Když nemají dostatek místa, mohou se i zapařit. To se děje v případě, že si je na sebe oblečete několikrát za sebou bez vyprání a trochu se zpotíte. Pověste je do skříně za střed mezi košíčky. Ramínka by se totiž mohla časem vytahat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve