Na škrabku zapomeňte! Přední sklo rozmrazíte rychleji a snadněji

 Ostatní 
14. ledna 2019 11:04 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Při tuhých mrazech nebere škrábání čelního skla konce Depositphotos
Také v zimě nenávidíte tu chvíli, kdy pospícháte, běžíte k autu a zjistíte, že ho máte kompletně zamrzlé? Nezbude vám nic jiného, než rychle nasadit rukavice, vytáhnout škrabku a očistit sklo tak, abyste alespoň něco viděli. Jde to ale i rychleji a snadněji. Jak? Čtěte dál!

V lednu nás nejspíš čeká pár dní, kdy již budeme muset začít nekompromisně po ránu škrábat. Tento ranní rituál nám vydrží až do jara, i když bychom ho nejraději ze svého denního harmonogramu vyřadili.

Můžete ale na matku přírodu vyzrát a místo několikaminutového vyčerpávajícího škrábání zatočit se zamrzlým sklem jinak. Způsobů je hned několik.

Octová voda

Tekutina, kterou běžně lijeme do salátu, akorát v jiném poměru, je jedním z nejlepších pomocníků, který v zimě rozmrazí zamrzlé čelní sklo u auta. Smíchejte tři díly octa, jeden díl soli a jeden díl vody. Cukr chutě v zálivce vyváží, ale na čelní sklo jej raději vynechejte. Směs nalijte do nádobky s rozprašovačem a v případě potřeby naneste na zamrzlé sklo. Jak pečovat v zimě o auto, se dočtete v tomto článku.

Vlažná voda

Na rychlé rozmrazení čelního skla vám ale může stačit i obyčejná voda. Jen se musíte ujistit, že není moc horká, nebo dokonce vařící. To byste pak mohli řešit mnohem nepříjemnější problém než zamrzlé sklo. Místo toho nalijte na zamrzlé sklo vodu vlažnou. Námraza vám pak půjde mnohem snadněji setřít hadříkem nebo škrabkou.

Rozmrazovač vlastní výroby

Jestliže chcete mít s rozmrazováním ještě méně práce, vytvořte si tekutý rozmrazovač. Smíchejte jeden díl vody a dva díly lihu (seženete v lékárně). Na čelní sklo poté aplikujte směs rozprašovačem a led vám roztaje během několika okamžiků. Místo alkoholu můžete vodu smíchat i se solí.

Nastartujte si

Pokud u sebe nemáte nic jiného než škrabku, alespoň auto nastartujte a zapněte si vyhřívání čelního a zadního skla. Začněte se škrábáním okének a přes zadní sklo se propracujte až k přednímu. Během vaší práce vám obě skla částečně rozmrznou a ulehčíte si tak námahu.

Příště myslete dopředu

Víte-li, že se blíží mrazíky, zkuste námraze předejít. Dobře funguje přes čelní sklo umístit deku, nebo klidně prostěradlo, ručník, karton nebo noviny. Námraza se tak na skle nevytvoří a vy před dalším odjezdem pouze odstraníte pokrývku a můžete jet.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod