Ušetřete po vánočním utrácení

 Ostatní 
31. prosince 2019 07:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Také přemýšlíte, jak po svátcích ušetřit? Depositphotos
Nerozhazovat peníze během svátků je nelehká záležitost. Teprve jste se vzpamatovali z nakupování dárků, cestování a setkání s blízkými a silvestrovské oslavy už jsou za rohem. Pokud chcete ušetřit, naplánujte si po Vánocích jeden týden bez výdajů. Zde jsou tipy, jak na to.

Jestli se dokážete smířit s tím, že zůstanete doma, nebudete jíst venku a budete pár dní šetrní, budete mít v banku dostatek úspor na silvestrovskou oslavu ve velkém stylu. 

Zabavte se s dárky

Zůstávat doma noc co noc, když máte volno, není snadné. Nicméně zůstat doma s novými dárky, se kterými se rozptýlíte, je úplně o něčem jiném. Vyhněte se vysedávání v hospodě nad sklenkou piva a vyhrajte si s novou paletou očních stínů, pusťte se do skládání puzzle nebo si s rodinou zahrajte stolní hru.

Jezte, co zbude

Po svátečních hostinách vám toho většinou spousta zbude. Využijte toho, naporcujte jídlo do krabiček a naskládejte do ledničky. Nebudete muset vařit ani chodit nakupovat. Všechno bude nachystané a bude vám stačit to jen ohřát. 

Hýbejte se 

Hledáte způsob, jak zabít čas a zároveň spálit kalorie zkonzumované během svátků? Vykročte zdravě do nového roku a zakomponujte do svého života trochu pohybu. Jestli se vám nechce do posilovny, postačí svižná procházka nebo lekce jógy podle videa na internetu.

Použijte dárkové vouchery

Určitě jste pod stromečkem našli hned několik dárkových poukazů. Ať už jsou to lístky do kina nebo poukázky do obchodů, sbalte je do peněženky a vyrazte do města. Nejen, že se zabavíte, ale také ušetříte hotovost.

Pozvěte kamarády k sobě

Chybí vám sociální život, ale nechcete venku utrácet? Pozvěte kamarády k sobě, objednejte si pizzu a otevřete láhev vína, kterou jste našli pod stromečkem nebo schovávali pro zvláštní příležitost. Užijete si čas s přáteli a zároveň neohrozíte silvestrovský rozpočet. Jestli je něco, na čem byste šetřit nikdy neměli, jsou to vaši mazlíčci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47