Nevyhazujte použité čajové sáčky. Dají se využít hned na několik věcí

 Ostatní 
25. ledna 2019 08:15 / Eva Vogelová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Čajové sáčky nemusíte použít jen na pití  Depositphotos
Pijete rádi čaj? V tom případě se váš koš nejspíš rychle plní vylouhovanými sáčky, což je velká škoda. Můžete je totiž ještě zužitkovat k některým praktickým věcem. Odteď už čajové sáčky nemusíte používat jen k louhování horkého nápoje. Prozradíme vám, jaké mají další využití.

Pravidelné pití čaje má blahodárný vliv na lidský organismus. Pro mnohé tato činnost představuje každodenní rituál. V dnešní době máte možnost si vybrat z různých druhů čaje. Na následné využití vylouhovaných sáčků se však nejlépe hodí černý a zelený.

Čajové pytlíčky dokáží zahnat zápach z lednice

Nevoní vám lednice zrovna po fialkách? Nevěšte hlavu, čajové sáčky tento problém vyřeší. Dokáží totiž neutralizovat zápach. Stačí, abyste jich několik položili na malou misku a dali do chladničky. O víc už se starat nemusíte. Nezapomeňte je však za několik dní vyměnit za nové vylouhované pytlíčky.

Podobnou službu vám poskytnou i s dalšími páchnoucími předměty. Dokáží vám také neutralizovat zápach na rukou. Pokud jste krájeli česnek, namísto mýdla použijte čajový sáček a máte to vyřešeno.

Čajové sáčky pomáhají na oteklé oči

Trápí vás během dne opuchlé a unavené oči? Od této chvíle už nejspíš nebudou. Nechte vychladnout použité sáčky od čaje a raději je ještě opláchněte ve studené vodě. Poté je přiložte na svá víčka. Po několika minutách by se vaše oči měly trochu zklidnit. Pokud vás trápí i kruhy pod očima, položte vylouhované a studené čajové sáčky i na ně.

Čajové sáčky slouží jako kvalitní hnojivo

Až budete přesazovat květiny, nezapomeňte na dno květináče položit použitý čajový pytlíček. Dodá totiž rostlinám živiny a udrží v hlíně vlhkost. Svým aromatem může dokonce odpudit i některé škůdce. Vylouhovanou vodou můžete své kytky i zalít, aby dobře rostly.

S čajovými sáčky vyčistíte okna

Rádi byste měli okna bez šmouh? S klasickými prostředky toho nelze dosáhnout tak jednoduše jako s čajem. Funguje to, protože dokáže odstranit mastnotu. Vhoďte jeden nebo více čajových pytlíčků do hrnce a vyvařte je. Nechte je vychladnout. Odvarem pak naplňte rozprašovač, nastříkejte ho na okno a poté setřete klasickým hadrem.

Další možností je, že vlhkým a studeným čajovým pytlíkem rovnou potřete sklo a pak ho utřete. To musíte však udělat opatrně, protože čajový pytlíček by se mohl roztrhnout. O tom, jak můžete celý dům vyčistit jablečným octem, jsme psali zde.

Čajové sáčky odpudí myši

Obtěžují váš dům myši? Nastražili jste na ně pasti, ale stejně se jich nemůžete pořád zbavit? Možná vám v tom pomohou čajové pytlíčky, protože jejich vůni hlodavci bytostně nesnášejí. Položte je tam, kde se myši vyskytují nejvíce. Za pár dní už možná neuslyšíte jejich cupitání. 

Nezapomeňte čajové pytlíčky jednou za čas vyměnit, protože časem ztrácí svoji aromatickou vůni a myši se mohou vrátit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47