Jak zabalit kufr na dovolenou? Rolujte

 Ostatní 
30. května 2019 08:20 / Marie Popelková
  3
📷
4 fotografie v galerii
Rolování - technika, která ušetří místo Depositphotos
Čas dovolené se neúprosně blíží a už teď si lámete hlavu s tím, jak všechno oblečení narvete do jednoho kufru? Máme pro vás pár zaručených rad, které ušetří místo v zavazadle, vaše nervy i čas.

Veškeré věci si vyskládejte před kufr, díky tomu o nich budete mít dokonalý přehled a zároveň můžete zkontrolovat, co jste ještě zapomněli zabalit, případně, co vám přijde nadbytečné a nakonec to přeci jen necháte doma.

Prvním pravidlem je začít od nejtěžších věcí. Vezměte boty, knížky na čtení, kosmetickou taštičku, opalovací krémy zabalené v sáčku a naskládejte je do spodní části kufru. Aby ani jedno místečko nezůstalo nevyužité, do bot lze vtěsnat ponožky, šátky i kravaty. Výhodu poskytují zavazadla s vnitřním členěním prostoru, kdy máte celý
prostor kufru rozdělen na dvě části textilní přepážkou. V ideálním případě využijte ještě integrované popruhy pro zajištění věcí.

Rolovací technika

Nyní přichází na řadu prostřední vrstva kufru, kterou celou zaskládejte oblečením. Pokud si s sebou berete téměř celý šatník, tak místo v kufru ušetříte tím, že použijete rolovací techniku. Do ruličky srolujte vše, co vám přijde pod ruku, trička, kraťasy, šaty i rifle. Následně srovnejte jednu ruličku vedle druhé na těsno, aby se nemohly rozmotat při manipulaci s kufrem. Nejenže výrazně ušetříte místo, ale spolehnout se můžete i na to, že se oblečení po cestě nezmačká.

Případné mezery vyplňte spodním prádlem a plavkami. Vrchní část kufru patří ručníkům. Díky tomu, že je rozprostřete po celé délce kufru, věci uvnitř upevníte a při otevírání se vám nevysype obsah zavazadla. Pokud si na dovolenou berete i společenský oděv, uložte jej lehce přeložený na půl na samotný vrch zavazadla. Co nesmí chybět v cestovní lékárničce, jsme psali zde.

Rozhodně doprostřed kufru nebalte věci, které budete potřebovat mít po cestě po ruce. Vyhrazené místo mají ve vnějších kapsách cestovního zavazadla. Ideální je tam umístit i přezůvky, které jsou většinou po příjezdu potřeba jako první. Cennosti je vhodné umístit do síťované kapsičky na víku kufru.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008