Použijte tablety do myčky na čištění toalety, mastné trouby i dalších nečistot

 Ostatní 
09. října 2019 17:35 / Eva Vogelová
  3
📷
5 fotografií v galerii
Tablety do myčky nejsou vhodné pouze na mytí nádobí? Shutterstock
Myslíte si, že tablety do myčky slouží pouze na mytí nádobí? V tom případě vás vyvedeme z omylu. Zvládnou toho totiž vyčistit mnohem více, než byste pravděpodobně očekávali. Vyzkoušejte všechny možné způsoby, které tablety do myčky nabízejí.

Myčku dnes vlastní téměř každý, jde o nepostradatelného pomocníka v kuchyni. Když vás v jednom bytě žije více, rozhodně se myčka vyplatí, jinak byste mytím nádobí strávili spoustu času. Pokud máte doma velkou zásobu tablet do myčky, využijte je třeba na čištění mastné trouby.

Mastnota v troubě či na pekáči už pro vás nebude velký problém

Drhnutí připečené mastnoty uvnitř trouby a na dvířkách dá zabrat každému. Ušetřete si práci tím, že si nachystáte do menší misky trochu vody. Do ní vložte dvě tablety do myčky a nechte je tam rozpustit. Směs naneste na mastná místa třeba houbičkou na nádobí a chvíli ji tam nechte působit. Poté ji setřete vodou a mastnota bude pryč.  

Podobně to můžete udělat i s připečeným pekáčem. Nalijte do něj horkou vodu, do které vhoďte dvě tablety do myčky a nechte je rozpustit přes noc. Ráno pekáč vylejte a umyjte vodou. Po mastnotě tam nezbyde ani stopa.

Usazenou špínu v toaletě s tabletami do myčky odstraníte snadno

Usazená špína z WC nejde dolů snadno. S běžnými prostředky musíte toaletu dlouho drhnout, raději zkuste použít tablety do myčky. Vhoďte dvě tablety do toalety a nechte je působit přes noc. Tam, kam se voda v záchodě nedostane, naneste smíchanou vodu s tabletou v misce.

Udělejte to těsně před spaním, když budete vědět, že už nebudete muset vykonat svoji potřebu. Ráno stačí opláchnout toaletu vodou. Bude krásně čistá bez velké námahy.

Vyčistěte pračku

Čistého prádla docílíte tím, že budete občas čistit i pračku. Nemusíte na to shánět speciální prostředky, stačí, když si připravíte dvě tablety do myčky. Vhoďte je do prázdného bubnu a nastavte na pračce dlouhý program, aby se tablety stihly dobře rozpustit.

Tablety do myčky pračce nijak neublíží, nepění a poradí si i se zanesenými trubkami. Po skončení praní bude vaše pračka čistá a voňavá. Vyrobit tablety do myčky si můžete i sami. Zjistěte, jak na to.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod