Zbavte se škrábanců na dioptrických i slunečních brýlích

 Ostatní 
16. dubna 2020 11:48 / Eva Vogelová
  12
📷
6 fotografií v galerii
Brýle jsou křehké a mohou se snadno poškrábat  Depositphotos
Brýle jsou velmi křehké. Stačí jeden neopatrný pohyb a skla se jednoduše poškrábou. Přes poškrábaná skla se špatně dívá. Pokud se vám přesto nechce pořizovat nové, přečtěte si, jak se šetrně škrábanců na slunečních a dioptrických brýlích zbavit.

Někdy se vám může stát malá nehoda, brýle vám spadnou a poškrábou se jim skla. Nemusíte z toho být naštvaní, protože je máte šanci ještě zachránit. Stačí jen vědět, jak na to.

Dětský šampon

Na škrábance na brýlích využijte dětský šampon. Rozhodně nepoužívejte žádný šampon pro dospělé. Na brýle potřebujete šetrný přípravek, přece jen si brýle nasazujete na oči. Šampon si naneste na hadřík z mikrovlákna či vatový tampon. Krouživými pohyby ho na sklech důkladně rozetřete. Nakonec brýle umyjte vodou a otřete do sucha. A škrábance by měly být pryč.

Zubní pasta

Pokud chcete své brýle zbavit škrábanců, nachystejte si zubní pastu. Jde spíše o babskou radu, ale funguje. Malé množství zubní pasty naneste na hadřík z mikrovlákna. Pokud ho nemáte, vyzkoušejte jiný jemný hadřík či vatový tampon.

Nepoužívejte však žádné papírové utěrky či kapesníky. Ty totiž mohou skla poničit ještě více. Zubní pastu na brýlích důkladně rozetřete. Následně brýle umyjte, abyste zjistili, zda jsou škrábance pryč. Pokud ne, opakujte proces ještě jednou.

Jedlá soda

Jedlá soda je skvělým pomocníkem v domácnosti. Pohlcuje zápachy a ulehčí vám čištění připálených hrnců. Kromě toho vám pomůže zbavit se škrábanců na sklech u brýlí. Smíchejte jedlou sodu s vodou v poměru zhruba jednu ku jedné.

Jedlou sodu důkladně promíchejte, aby z ní vznikla pasta. Pokud je moc hustá a obsahuje malé krystalky, zřeďte ji ještě vodou. Malé částečky by totiž skla mohly poškrábat. Následně s jedlou sodou natřete skla a po chvíli je opláchněte.

Kosmetická vazelína  

Pokud vám předchozí tipy nezabraly, vyzkoušejte na poškrábaná skla kosmetickou vazelínu. Ta se často přidává do kosmetických přípravků a vašim brýlím by neměla nijak uškodit. Na skla naneste malé množství vazelíny a krouživými pohyby ji rozetřete. Nakonec ji vlhkým hadříkem setřete pryč. Dále čtěte: Mlží se vám brýle pod rouškou? Pomůže vám mýdlo či pěna na holení.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47