Vybíráme mikrovlnku. Multifunkční zvládnou nevídané věci

 Ostatní 
15. ledna 2021 08:47 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ovládání digitální trouby je velmi jednoduché Depositphotos
Na trhu je obrovské množství mikrovlnných trub. Nejlevnější seženete za cenu kolem tisícikoruny. Jelikož vám bude mikrovlnka sloužit možná i několik let, zkuste se poohlédnout po modelu, který zvládne více než jen rozmrazování a ohřev. Multifunkční mikrovlnná trouba se jistě stane jedním z vašich nejpoužívanějších pomocníků v kuchyni.

Multifunkční mikrovlnná trouba nabízí tolik přidaných funkcí, že s přehledem nahradí i klasickou troubu. Na co se zaměřit při výběru vašeho nového kuchyňského pomocníka?

Velikost trouby

Ačkoli dosud při výběru mikrovlnky hrála roli zřejmě velikost, radíme vám nesahat ihned po té nejmenší. Ve větší mikrovlnné troubě si totiž ohřejete či upečete klasickou pizzu, upečete celé kuře nebo připravíte více toustů naráz. Zapomenout byste měli i na mechanické ovládání, kde lze nastavit jediné dva parametry – čas přípravy a výkon. Digitální mikrovlnka totiž nabízí netušené možnosti nastavení včetně přednastavených programů. Díky nim připravíte svá oblíbená jídla doslova na jedno kliknutí.

Horký vzduch a pára

Multifunkční mikrovlnné trouby bývají vybavené také kruhovým topným tělesem pro horký vzduch. Zatímco mikrovlny připravují pokrm zevnitř, kruhové topné těleso vám vykouzlí křupavou kůrčičku. A ze zmrazeného pečiva vám během chvilky připraví voňavou dobrotu, jako byste si ji právě přinesli z obchodu. Chytré trouby dokáží také vařit v páře (funkce Steam). Zelenina si zachová nejen barvu, ale také svou konzistenci a maximum živin. Rýže se díky přípravě v páře už nikdy nerozvaří a těstoviny budou vždy „al dente“, navíc vám odpadne otravné cezení.

Skoro by se dalo říci, že chytré mikrovlnky nahradí klasickou troubu. Je jasné, že celého krocana v ní neupečete, ale co se týká kvality připravovaného jídla, tady už si ruce rozhodně podat mohou. Kombinované mikrovlnky jsou prostě důkazem, že i trouba může být chytrý pomocník.

Přidané funkce

Multifunkční mikrovlnné trouby nabízejí řadu programů, které běžné mechanicky ovládané mikrovlnné trouby nenabízejí. Kromě klasického rozmrazování či ohřívání nabízejí multifunkční mikrovlnky také programy na zapékání, pečení různých druhů masa nebo i sladkých jídel. Příprava je jednoduchá, většinou stačí zvolit druh pokrmu, jeho hmotnost a přístroj se postará o vše tak, aby byl výsledek dokonalý.

Pojmenování funkcí

Nenechejte se při rozhodování odradit množstvím různých funkcí. Ono jich zase tolik není, ale každá značka si je pojmenovává po svém. Například pojmy Crisp a Crusty Plate jsou jedno a totéž. V tomto případě jde o kombinovanou funkci, při níž mikrovlny připravují například kuře a gril se zároveň stará o křupavou kůrku. Funkce Hot Air zase znamená možnost přípravy horkým vzduchem. Mikrovlnné trouby toho zkrátka dokáží mnohem více než ve svých začátcích. Podívejte se na pár dalších zajímavých tipů, jak zajímavě využít mikrovlnnou troubu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod