Dovolená je za dveřmi. Tipy, jak a co si zabalit na piknik do přírody

 Ostatní 
04. července 2021 12:07 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Piknik v přírodě je velmi módní záležitostí Depositphotos
Po pobytu v přírodě jsme toužili po celou dobu lockdownu, navíc toulky přírodou a kempování jsou doslova na vrcholu popularity. A co takhle piknik někde uprostřed krásné louky s nádherným výhledem do okolní přírody?

Jenomže sbalit vše, co je potřeba, navíc tak, aby se nic nerozbilo a nerozmačkalo, není tak snadné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Takže co všechno má správně být ve vašem piknikovém koši?

Používejte krabičky a vše těžké dejte na dno

Proč? Protože když vše, co lze, dáte do krabiček, které můžete opakovaně používat, ochráníte tak nejen připravené jídlo, ale především po pikniku nebudete mít žádný odpad, se kterým byste se museli vracet domů.

Krabičky nemusí být navíc nutně plastové. Do vašeho krásného piknikového koše se budou hodit i designové plechové nebo třeba skleněné.

Pokud chcete všechno vtěsnat do svého piknikového koše, začněte tím, že vychlazené nápoje umístíte na dno koše. Piknikový koš prakticky zabalíte podobně, jako to děláte s nákupem ze supermarketu. Na dno dáte těžké předměty a na ně pak ty lehčí, třeba chléb, bagety, sýry, uzeniny či sendviče.

Pokud se chcete vydat na celý den k vodě, pak na dno dejte to, co budete jíst odpoledne a nahoru tedy naopak umístěte vše, co chcete jíst během dne.

Další výbava

Pokud máte doma originální piknikový koš pro dva nebo pro rodinu, pak v něm máte také základní vybavení pro piknik, tedy především talíře a příbory. Dražší koše obsahují třeba i plastové sklenky či multifunkční otvírák. A některé koše mají rovněž zabudovaný termobox, který se v letním počasí opravdu hodí, protože udrží vaše nápoje i jídlo po dlouhou dobu studené.

Pokud ovšem nemáte koš s termoboxem, není od věci si pořídit chladicí tašku, do které umístíte chladicí vložku, kterou ostatně budete potřebovat i do piknikového koše s termoboxem. Investovat samozřejmě můžete také do chladicího boxu. Chladicí taška udrží vaše nápoje studené po dlouhou dobu a stejně tak i potraviny, které by se při celodenním pobytu v horkém počasí snadno zkazily. Dále čtěte: Proč ptáci přestali navštěvovat vaše krmítko.

Zdroj: Martha Stewart.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod