Jak odehnat komáry, mušky a jiný hmyz od grilu, aby vám nezkazil zábavu

 Ostatní 
09. července 2021 17:08 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Byla by škoda zkazit si náladu během párty s přáteli Depositphotos
Grilování je oblíbená letní zábava, ale nic nezkazí náladu jako roj komárů. Naštěstí těmto záškodníkům nemusíte podlehnout, dokonce ani není nutné sáhnout po chemickém repelentu. Vše, co potřebujete, najdete ve svých domácích zásobách.

Přinášíme hned tři tipy, jak se zbavit otravného hmyzu pomocí prostředků, které má snad každý vždy k dispozici.

Nastříkejte si pokožku

Mistři grilu mohou držet komáry mimo svoji kůži a mimo bezprostřední okolí grilování jednoduchým postřikem výtažku z celeru. Stačí malý kousek, který prožeňte mixérem. Pokud bude šťáva hustá, trochu ji nařeďte vodou a pomocí rozprašovače si ji aplikujte na kůži. Nebo do ní namočte hadřík a potřete si ruce a nohy.

Dalším účinným přírodním repelentem jsou éterické oleje. Nejúčinnější jsou oleje z eukalyptu, skořice nebo citronu. Stačí dvacet kapek zvoleného oleje smíchat se dvěma lžícemi olivového oleje a aplikovat na pokožku.

Zapněte ventilátor

Jednoduchým způsobem je také odhánění hmyzu pomocí ventilátoru. Umístěte jej co nejblíže sobě a nechejte vzduch proudit kolem vás. Komáři a mušky jsou slabí letci, proto se nedostanou do vaší blízkosti a udržíte je v bezpečné vzdálenosti od grilu. Pokud tedy doma nemáte celer ani éterické oleje, vyzkoušejte tento způsob, uvidíte, že funguje a grilování bude opět zábavné.

Odraďte je rostlinami

Komáři nesnesou nějaké pachy. Proto je vhodné do okolí místa, kde běžně grilujete a konzumujete, vysadit vhodné přírodní repelenty. Měsíček, levandule, šalvěj, rozmarýn a citronová tráva jsou jen některé z rostlin, které komáři nemohou vystát a vždy se jim vyhnou.

Nyní už víte, jak udržet komáry, mušky a další otravný hmyz daleko od vašeho grilu, takže jediné, na co musíte myslet, je, co si tentokrát připravíte na grilu. Jestli jsme vás navnadili na voňavé hodování, ale nemáte gril, nemusíte pro něj ani do obchodu. Zahradní gril zvládnete postavit i svépomocí!

Zdroj: todayshomeowner.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47