Levný pomocník, díky kterému vyfouknute vejce na Velikonoce bez poškození skořápky. Stavte se v lékárně pro injekční stříkačku

 Ostatní 
07. dubna 2023 09:02 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vyfouknout vejce bez poškození skořápky není jednoduchý úkol Depositphotos
Vyfukování vajec na Velikonoce je tradičním zvykem, kterým se vejce připravují k barvení. Proces vyfouknutí může být pro začátečníky poměrně obtížný a může znamenat mnoho zbytečně zničených vajíček. Naštěstí existuje jeden snadný trik, díky kterému se vyfouknutí vejce a zachování nepoškozené skořápky podaří každému. Prozradíme vám, jak na to.

Pokud letos poprvé plánujete barvit velikonoční vajíčka a potřebujete zvládnout vyfouknutí vajec ze skořápek, pak máte před sebou náročný úkol. Použití injekční stříkačky je moderní variantou tradičního způsobu vyfukování vajec, který se provádí již po několik staletí.

Obyčejná injekční stříkačka jako velký pomocník

Možná se budete divit, ale injekční stříkačka s jehlou, kterou pořídíte v každé lékárně či prodejně se zdravotnickým materiálem, dokáže skvěle usnadnit vyfukování vajec. Místo toho, abyste ústy složitě vyfukovali vejce malým otvorem, kdy je navíc velká pravděpodobnost rozbití skořápky, to injekční stříkačka udělá elegantně za vás. Injekční stříkačku zakupte o objemu 40 ml, dále si připravte špendlík a misku na vyfouknuté vajíčko.

Jak vejce vyfouknout

Nejdříve si připravte vejce, které budete vyfukovat. Ideální jsou vajíčka s pevnou skořápkou. Proces vyfouknutí vejce začíná tím, že na obou stranách vejce uděláte miniaturní dírky, které by měly být natolik velké, aby jimi prošla jehla zakoupené injekční stříkačky. Jakmile budete mít hotovo, tak do injekční stříkačky natáhněte vzduch, jehlu vsuňte do vajíčka a vyfoukněte do něj vzduch. Díky tomu se vytvoří podtlak, který vytlačí celé vejce ze skořápky ven. Proces opakujte tak dlouho, dokud celé vejce nevyfouknete.

Na konec vejce vypláchněte

Jakmile budete mít vejce celé vyfouknuté a zůstane vám jen neporušená skořápka, tak je potřeba ji ještě zevnitř vypláchnout vodou. K tomu vám poslouží také injekční stříkačka. Tentokrát do ni však naberte trochu vody, kterou vstříkněte do skořápky. Zatřepte skořápkou, abyste v ni omyly všechny zbytky, naberte do stříkačky nyní vzduch a vyfoukněte vodu ze skořápky ven. A je hotovo. Vejce máte vyfouknuté a vevnitř čisté. Po vyfouknutí je důležité jej důkladně nechat vyschnout - než ho začnete zdobit.

Autorský článek, další zdroje: marthastewart.com, diycesky.cz.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod