Jak co nejlépe využít venkovní prostory na podzim

 Zahrada 
17. září 2019 12:05 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Užijte si venkovního posezení co nejdéle Depositphotos
Lidé si často myslí, že sezona vysedávání na balkoně, terase nebo zahradě začíná a končí s létem, ale nemusí to tak být. Když venkovní prostor správně vyladíme, můžeme si ho užívat do té doby, než napadne první sníh.

Běžte ven, užívejte sluníčka tak dlouho, jak jen to bude možné. Zde je několik tipů, jak přizpůsobit balkon nebo terasu, když se léto začne proměňovat v podzim.

Přestěhujte nábytek

V létě pravděpodobně jíte venku s rodinou a pořádáte grilování s přáteli. Na podzim nejspíš venkovní prostor využíváte jinak, třeba k pití kávy nebo si čtete pod teplou dekou. Je příhodné, aby této změně odpovídalo rozložení nábytku. Zútulněte si venkovní prostor tak, že vytvoříte trochu intimnější posezení. Umístěte židle a křesílka kolem konferenčního stolku se svíčkami lucerničkami, nebo v nejlepším případě kolem krbu nebo ohniště.

Vyberte světlejší odstíny

I když první, co vás napadne při pomyšlení na podzimní barvy, jsou odstíny sytě červené a fialové, je lepší k venkovní výzdobě použít světlejší odstíny. Až teplota poklesne a slunce bude dříve zapadat, můžete si díky nim déle udržet pocit tepla. Doplňte neutrální barvy zahradního nábytku, který je většinou béžový, světle hnědý nebo špinavě bílý, žlutou, oranžovou a světle zelenou.

Přidejte zdroj tepla

Samozřejmě také chcete, aby vám venku opravdu teplo bylo. Pokud nemáte krb, ohniště nebo podlahové topení, zvažte nějaký druh přímotopu nebo žárovky produkující teplo, abyste si venku mohli posedět déle.

Dále můžete pocit tepla a útulna vytvořit přidáním polštářků a deček, abyste se měli do čeho zabalit. Zkuste pátrat po dekách, které jsou lehké, aby se vám dobře přenášely, ale zároveň dostatečně teplé, aby fungovaly i v nižších teplotách. Pokud na víkend nemáte žádné plány, můžete ho věnovat k tomu, abyste připravili vaši terasu na zimu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve