Nastal ideální čas pro setí aster a dalších okrasných rostlin

 Zahrada 
25. dubna 2020 08:58 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Duben je pro zahradníky důležitý Depositphotos
Duben v zahradě přináší radost nejen pěstitelům zeleniny, ale i milovníkům květin a různých okrasných rostlin. Právě teď je vhodná doba pro některé kroky, které vaši zahradu pomohou rozzářit mnoha pestrými barvami.

Pojďte se společně s námi podívat, na co je právě teď ideální čas.

Ještě máte čas

Pokud jste dosud neměli čas na výsadbu okrasných rostlin, neklesejte na mysli, ani v dubnu ještě není pozdě. Právě teď totiž můžete zasít aksamitníky neboli afrikány, astry, laskavec nebo například slunečnice. Nádoby, do kterých bude rostliny zasévat, můžete umístit buď do skleníku nebo na vnitřní parapet okna.

Pelargonie zamíří do truhlíku

Milovníci pelargonií mají své oblíbené rostliny buď již namnožené nebo nakoupené. Avšak právě teď nastal čas vysadit je do truhlíku. Přibližně za 14 dnů nastane vhodný čas na to, začít je připravovat na přesun ven. Jakmile se budou držet teploty stabilně nad deset stupňů Celsia, začněte je přes den vynášet na čerstvý vzduch, aby si postupně zvykly. Určitě je ale nenechávejte venku přes noc, protože stále reálně hrozí, že je spálí mrazíky.

Chraňte je textilií

Jakmile dorazí slunečné dny a ranní teploty nebudou atakovat nulu, je na čase přesunout do zahrady či na terasu také oleandry. Vždy jim ale najděte místo, kde na ně nebude foukat, ani svítit přímé slunce. V rámci jarní údržby odstraňte z rostlin suché listy, prostříhejte je a klidně i osprchujte. Horní vrstvu staré půdy vyměňte za novou. Pokud si však nejste jisti, že teploty neklesnou příliš nízko, raději rostliny zabalte do bílé netkané textilie.

Duben s sebou přináší také odkvétání prvních poslů jara, a to zejména cibulovin. Květy ostříhejte dříve, než začnou semenit, listy naopak nechejte na stvolech než začnou žloutnout. Postarají se o to, že se zpět do cibulek dostanou potřebné látky. Stále jim také dopřávejte hnojivo s nízkým obsahem dusíku. A nezapomeňte ani na další obyvatele zahrady, kterým je třeba se v dubnu věnovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve