Nevíte jak na plevel v trávníku? Je to jednodušší, než se zdá

 Zahrada 
22. května 2019 16:14 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Proti plevelu lze použít i jiné metody než chemii nebo rýč Depositphotos
Krásně upravený trávník by chtěl mít každý zahradník. Snahu o dokonalý trávník jim ale vytrvale kazí plevel. Jak bojovat proti plevelu a náletovým rostlinám? Je to jednodušší, než se zdá a v boji proti plevelu lze použít i jiné metody než chemii nebo rýč.

Něžné sedmikrásky a krásné pampelišky dokáží každý trávník pěkně rozzářit. Jenomže tyto květiny už se nemusejí zamlouvat těm, kteří chtějí mít čistý, krátce střižený trávník. A stejně tak tyto milovníky "angličáků" nezajímá, že na jich opečovávaném zeleném koberci roste celá řada zdraví prospěšných bylinek. Pro všechny je to prostě plevel, který se stůj co stůj snaží zničit různými prostředky. Ne vždy je nutné použít chemii. 

Nesekejte

Je to jednodušší, než by se mohlo zdát. Pokud vás stále trápí plevel nebo náletové rostliny, prostě a jednoduše trávu chvíli nesekejte. Zkuste to vydržet a nechejte trávu trochu přerůst. Nejlépe tak o čtrnáct dnů déle, než jste zvyklí. Takto to zopakujte dvakrát až třikrát a uvidíte, že po plevelu nebude za chvíli ani vidu, ani slechu. Zkrátka z trávníku zmizí. 

Babiččiny vychytávky

Pokud se vám nechce čekat na to, než trávník povyroste, další z možností, jak se ekologicky zbavit plevele, je vyzkoušet triky našich babiček.

Vařící voda

Zkuste polévat plevel vařící vodou. Pokud nechcete zbytečně plýtvat energiemi a zapínat varnou konvici pokaždé, když se vám na zahrádce objeví nezvaný plevelový host, používejte tuto metodu průběžně. Třeba když vám zůstane v konvici voda po vaření čaje, nebo po vaření brambor. 

Zaduste je

Další velmi jednoduchou cestou, jak zabít plevel, je za pomocí igelitu. Tento způsob se hodí hlavně na místo, kam svítí slunce. Jednoduše přikryjete nechtěné rostlinky igelitem a ony se pod ním díky slunečním paprskům uvaří.

Sůl nad zlato

Nasypejte sůl na plevel, případně z ní můžete připravit silný roztok. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat, a to díky jejím silným dehydratačním účinkům. Sůl je také skvělý prostředek, který dokáže vypudit slimáky. Více tipů, jak na tyto škůdce vyzrát, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve