Provoňte toaletu snadno a rychle pomocí dvou věcí. Nečekaně dobře poslouží aviváž a zubní pasta

 Dům 
27. srpna 2023 11:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
S jednoduchými triky už nebudete na toaletě potřebovat kupované osvěžovače vzduchu Depositphotos
Přijít na voňavou toaletu je příjemné snad každému. Jenže ne vždy se to podaří. Pokud vám došel osvěžovač vzduchu a nechce se vám pro něj spěchat do obchodu, máme pro vás skvělý tip na to, jak během chvilky WC provonět, a to díky dvěma věcem, které má takřka každý doma.

Osvěžovač vzduchu je dobrá věc, ale často nemusí být po ruce nebo nefunguje podle vašich představ. Existuje ale řešení, jak toaletu provonět raz dva a za pár korun. Možná budete překvapeni, pomocí jak obyčejných věcí lze na toaletě vykouzlit příjemnou a dlouhotrvající vůni.

Aviváž

Hodně lidí používá při praní aviváž. Ve skutečnosti má aviváž široké využití. Někdo nedá dopustit na aviváž coby čistič oken, další se zase pomocí aviváže zbavuje nevzhledných otisků prstů na nerezových plochách v kuchyni. Jen málokoho by ale napadlo, že se dá použít i k osvěžení toalety. Její použití je velmi snadné. 

Stačí si vzít menší plastovou láhev. Její velikost volte podle toho, aby se vešla do nádržky na vodu. Nalijte do ní aviváž podle vkusu a pak do láhve udělejte několik malých dírek. Takto upravenou láhev vložte do nádržky s vodou. Pokaždé, když spláchnete, se z láhve uvolní i trocha aviváže a krásně vám provoní celou místnost.

Zubní pasta

Poud máte rádi svěží mentolovou vůni, můžete si na pomoc s provoněním toalety vzít i obyčejnou zubní pastu. Postup je podobný jako v předchozím případě. Do tuby vytvořte pomocí jehly několik dírek a pak pastu vložte do nádržky na vodu. Pasta se bude stejně jako aviváž postupně uvolňovat a při každém spláchnutí za sebou zanechá příjemně svěží mentolovou vůni.

Pokud zvolíte variantu s pastou, zabijete navíc dvě mouchy jednou ranou. Zubní pasta si totiž dokáže skvěle poradit i s vodním kamenem, rzí a dalšími usazeninami, které se mohou v záchodové míse snadno vytvořit. Takže váš záchod bude nejen krásně vonět, ale bude i zářit čistototu.

Tip pro podomítkové toalety

Pokud máte podomítkový záchod, budete do nádržky s vodou dávat aviváž či zubní pastu jen horko těžko. I tak ale můžete WC místnost snadno provonět. Bude vám stačit jen esenciální olej a toaletní papír. Jednoduše nakapejte pár kapek vonného oleje na vnitřní stranu papírové ruličky. Pokaždé, když se toaletního papíru dotknete, rozline se po místnosti příjemné aroma. Vůni si můžete zvolit podle svého gusta. Někdo dává přednost citrusům, jiný eukalyptu, další skořici či levanduli.

Zdroj: kidspot.com, The Sun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47