Jak si vyrobit malou vodní zahrádku, když nemáme moc místa

 Zahrada 
09. dubna 2017 12:50 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jestli máte malou zahradu, založte si rybník v květináči! cadagu
Vždycky jste snili o rybníčku na zahradě, ale prostorové možnosti vám to neumožňují? Založte si malou vodní zahrádku v nádobě! Nezabere vám tolik místa, a i její údržba je snazší!

Co všechno budeme k výrobě potřebovat?

Nejprve seženeme velkou nádobu, ve které budeme chtít zahrádku založit. Dále nakoupíme rostliny, které budeme chtít pěstovat. Můžeme volit z leknínů, lotosů a dalších vodních rostlin. A nakonec bude potřeba ještě substrát.

Zvolte na zahradě slunné místo, kam zahrádku budete chtít umístit. Nebojte se zvolit nádobu větších rozměrů. Při volbě rostlin vybírejte tak, aby byly každá jinak vysoká. To znamená, že kromě rostlin, které budou plavat na hladině, nakupte i takové, které vyrostou do výšky.

Dále budete potřebovat něco, co by drželo vodu v pohybu a zabránilo líhnutí komárů. Buď můžete do zahrádky přidat vodní čerpadlo, nebo sehnat přímo prostředek určený proti komárům. Další možností je pořídit si rybky, v tom případě ale musíte počítat se starostí navíc.

Rostliny můžete nechat v květináčích, ve kterých jste je pořídili. Nezapomeňte nahoru přidat vrstvu kamínků, aby hlína nevyplavala na povrch. Hnojivo přidejte dle vlastního uvážení. Umístěte květináče do nádoby a přidejte vodu.

Jestli se chystáte přidat i rybky, počkejte pár dnů, dokud se v zahrádce rostliny „nezabydlí.“ Nezapomínejte rybičky krmit a pravidelně jim měnit vodu. Třetinu staré vody vraťte zpět do nádoby, aby ryby neutrpěly šok.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008