Začíná sezona šípků, nasbírejte si pro zdraví i výrobu krásných a jednoduchých dekorací

 Dům 
31. října 2019 10:04 / Veronika Prášilová
  0
📷
6 fotografií v galerii
S šípky doma vykouzlíte bezpočet kreativních dekorací  Internet
Podzim hýří barvami a když je hezky, kdo by rád nevyrazil na procházku. Pokud při svých toulkách narazíte na šípky, neváhejte si je natrhat, jednak se budou v zimě hodit pro boj s nachlazením, ale také poslouží jako základ pro výrobu podzimně stylových dekorací.

Jak si tedy kouzlo barevného podzimu přenést domů? Pojďte se s námi podívat na několik návodů, které vám ukrátí prodlužující se večery a vnesou domů tu pravou sváteční atmosféru blížícího se adventu.

Mechové zátiší 

K prvnímu nápadu budete potřebovat:

  • jednoduchou širší vázu nebo zavařovací sklenici
  • kratší větvičky s drobnějšími šípkovými plody
  • mech vhodný k dekorování
  • kloboučky žaludů

Jakmile máte všechny potřebné propriety doma, můžete se vrhnout do práce. Nejprve přibližně do dvou třetin sklenice naskládáte mech, který ještě lehce poházíte kloboučky ze žaludů. Do tohoto základu postupně umístíte, respektive zapícháte šípkové větvičky, aby pěkně držely a aby přes okraj sklenice či vázy vyčnívala pouze část s plody.

Pokud dekoraci tvoříte v zavařovací sklenici, můžete její hrdlo ještě omotat například jutovým provázkem, aby byla podzimní iluze dokonalá. Pak už jen najděte vhodné místo, kde vám bude dekorace dělat radost.

Úžasný minimalismus

Velkou parádu vám doma udělají také šípkové větvičky samostatně umístěné do malých skleniček či váz. Sežeňte si proto pár menších větviček, na jichž konci necháte jen tři nebo čtyři šípkové plody, které mohou doplnit jejich lístky. Část větvičky, která bude ve vázičce, zcela otrhejte, aby byla holá. Ač se vám to nemusí nejprve zdát, i tato dekorace má své velké kouzlo a nadělá mnohdy mnohem více parády než složité ozdoby. V tomto případě totiž rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása.

Šípkové srdce

Okna nebo vstupní dveře si můžete vyzdobit jednoduchým šípkovým věnečkem, který můžete navíc vytvarovat třeba do podoby srdce.

Potřebovat přitom budete jen tři jednoduché věci:

  • drobnější plody šípků bez větviček
  • dekorační drátek
  • stužku

Při přípravě drátku myslete na to, jak velké chcete výsledné srdíčko mít. Čím delší tedy bude, tím větší srdce vyrobíte. Pokud máte drátek v požadované délce připravený, začněte na něj navlékat šípkové plody, jako byste navlékali korálky na šňůrku. Jakmile budete mít hotovo, konce drátku spojte vzájemným propletením a začněte jej tvarovat do podoby srdíčka. Myslete však na to, že právě spojené části by měly být ve středu horní části, kam posléze navážete stužku k zavěšení na dveře či do okna. 

Mimochodem, věděli jste, že se z šípků dá připravit nejen lahodný a zdraví prospěšný čaj? Podívejte se, jak si z šípků připravit olej, ocet nebo víno.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47