Zahradní houpačka! Místo pro klidný relax i neposedné divochy!

 Zahrada 
18. května 2017 12:44 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Dětem stačí jednoduchá houpačk, ale měla by mít zábrany! internet
Čím více je teplo, tím více času trávíme na zahradě! Můžeme si tam posedět na lavičce nebo židli u stolu, poležet na dece, nebo si pořídit houpačku a užít si i trochu srandy! Houpaček je nepřeberné množství, takže můžete sáhnout po kusu pro jednotlivce, nebo i po rodinné houpačce!

Když jdete do obchodu na houpačku, pohlídejte si pevnou konstrukci, která něco vydrží! Musíte dávat pozor i na to, aby bylo bezpečné zavěšení na kovovém nebo dřevěném stojanu, na lanech a uchycení v podobě háků a pružin. Když byste totiž koupili něco špatného, hrozí pád a ošklivé zranění!

Spočítejte si také, kolik lidí bude na houpačce dovádět. Je rozdíl, když na něm bude permanentní váha jednoho nebo dvou dětí, nebo bude muset unést celou rodinu včetně matky a otce. S ohledem na to pak přihlédněte k nosnosti!

Děti na houpačce rády dovádějí. Proto je důležité dobré ukotvení, ale i zábrany po stranách. Je však důležité na ně neustále dohlížet, aby z houpačky nevypadly a něco si neudělaly! Pro jedince jsou dobrá závěsná křesla klasického tvaru nebo ve tvaru vejce. Jejich nosnost se pohybuje kolem 150 kilo, takže se do nich klidně vleze i menší tříčlenná rodina s malým dítětem.

Vedle tradičních jednomístných houpaček existují i partnerské houpačky, ve kterých se sedí naproti sobě. Oblíbená jsou i takzvaná hnízda, která jsou i oválná nebo obdélníková, vyrobená z textilního materiálu. Hnízdo se připevňuje třeba i na stromy. Při rodinných piknicích jsou oblíbené vícemístné houpačky s pevnou konstrukcí. Když mají tvar pohovky, lze je rozložit pro ležení.

Klasickou dětskou houpačku pořídíte za pár stokorun stejně jako závěsné křesslo. Připlatit už si musíte za dětské hnízdo, které vyjde kolem 2000 korun. Na pár tisícovej vyjde třímístná závvěsná houpačka, ještě více stojí závěsná kukaň nebo závěsné křeslo s výpletem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve