Jak udržovat benzinovou sekačku

 Zahrada 
14. srpna 2017 16:42 / Bronislava Silná
  1
📷
1 fotografie v galerii
Očistit, promazat, dotáhnout. Základní údržba se vyplatí. Shutterstock
Je jasné, že ne všechny opravy sekačky zvládnete doma a sami. Přesto pokud se budete ke svému stroji chovat slušně, odmění se vám delší životností.

Základní údržba

Měňte olej podle návodu výrobce. Čas od času překontrolujte, zda jeho hladina příliš neklesla. Zadřený motor je na odpis a pro vás by to znamenalo nákup nové sekačky. Používejte kvalitní palivo. Tankováním pochybného benzínu s nečistotami můžete motor poškodit. Nepřetěžujte sekačku nad doporučení výrobce. Někteří lidé si koupí malou sekačku na obrovský pozemek. Nejen že se sami nadřou, ale ani sekačka zvýšenou zátěž obvykle nezvládne.

Před sekáním

Doplňte benzín, překontrolujte olej a dotáhněte všechny spoje. Sekačka při své činnosti vibruje a matice se uvolňují. Projděte nejen ty plastové, které se dotahují rukou, ale i ty viditelné kovové. Jsou známy dokonce případy, kdy při sekání upadla část motoru. Překontrolovat byste měli stav nože a jeho uchycení. Úrazy způsobené rozpadlým uložením nože mohou být fatální.

Po sekání

Důkladně vyčistěte sekačku od posekané trávy. Omeťte nečistoty. Dotáhněte matice, překontrolujte lanka a všechny další součásti. Věnujte se i čištění koleček. Jejich osy můžete promazat. Podobně lze promazat i ocelová lanka, aby při pobytu v kůlně nebo garáži nekorodovala a při dalším použití neskřípala.

Servis

Jestliže se vám něco nezdá na chodu motoru, na startování, na kvalitě pojezdu a dalších vlastnostech, neváhejte a dovezte sekačku do servisu. Velmi pravděpodobně tak předejdete mnohem zásadnější opravě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47