Těžký život v malém bytě! Jak ho zvětšit a vyšperkovat?

 Dům 
17. srpna 2017 12:23 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
I malá garsonka může být velkým královstvím! internet
Sníte o velkém domě nebo bytě, ale zatím se musíte spokojit s garsonkou nebo bytem 1+kk? Připadáte si v malém prostoru těsně a nemáte kam dát své věci? Nezoufejte si! Využijte pár rad, které i z malého bytu udělají velké království!

Málo prostoru s sebou nese řadu limitů. Díky nim ale může vzniknout originální řešení! Garsonku můžete na oko nafouknout známými triky. Použijte světlé barvy, světlé dekorace dřeva, materiály odrážející světlo, lesklé lakované povrchy, velkoplošná zrcadla a sklo. U nábytku pomůžou prosklené prvky, které se dají pomocí LED prosvítit. Potom bude i malá místnost větší.

Počítat musíte s rozkládací postelí, kterou můžete brát jako každodenní posilovnu. Na menší kusy nábytku jako stolek si pořiďte kolečka. Kuchyň můžete od místa pro spaní oddělit například japonskými stěnami. Dávejte však pozor na doplňky, protože se mohou velmi rychle nahromadit!

Rozskládací gauč nebo sedačka bude sloužit v noci jako postel, přes den to bude základ obývacího pokoje. Vedle ní umístěte lampu, naproti televizi, a pokud máte ještě nějaké místo, využijte ho pro pracovní stolek nebo kuchyňský stůl alespoň se dvěma židlemi, které můžete používat jednak k jídlu, ale i k občasné práci. Kuchyň raději zastrčte někam do výklenku nebo za roh, pokud ho v bytě máte. Určitě nebudete v malém bytě pořádat velké párty nebo rodinné slavnosti, takže žádnou velkou kuchyň nepotřebujete. Hlavní je sporák, lednička a kousek pracovní desky s pár skříňkami na talíře a další nádobí.

I malá koupelna se může stát vodním rájem! Nevzdávejte se šance na vanu a zbavte se myšlenky kupovat to nejmenší umyvadlo. Pomoct může například asymetrická vana, malá sedací vana nebo pak sprchový kout. Pro vanu si můžete zvolit různý tvar jako kruh, čtverec nebo různé nepravidelné tvary. Umyvadlo se hodí i se skříňkou, která poslouží jako úložný prostor. Pamatujte si, že v koupelně musíte poskládat vanu, umyvadlo a někdy i záchod, pokud není samostatně například u vstupu do bytu. Někam ještě musíte umístit pračku, ale i do malé koupelny se může všechno vlézt. A pokud myslíte, že tam vanu prostě nenarvete, dáte si tam sprchový kout!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve