Barva roku 2017

 Dům 
25. srpna 2017 11:18 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
V letošním roce hraje prim popelavě modrá ve všech odstínech, která je barvou každodenního života. Shutterstock
Nezávislí odborníci v Mezinárodním estetickém centru společnosti AkzoNobel vybrali barvu roku 2017.

Zároveň také definovali čtyři barevné trendy, které spojuje jedno převažující téma – rovnováha. Letošní barevná paleta je vyvážená díky zajímavému kontrastu, který tvoří nápadnější odstíny s těmi tlumenými.

Barva roku 2017 - Popelavě modrá

Toužíme po spojení, zjednodušení, uznání, zpomalení životního tempa, sdílení. Toužíme po jednoduchých a uklidňujících barvách, které chápeme i uznáváme. Takové barvy disponují historií a významy, které dodávají odstínům potřebný kontext.
Popelavě modrá je univerzální, přesto kreativní barva, která je využitelná v různých životních i interiérových stylech. Zároveň se jedná o ideální odstín, který odráží novou perspektivu pro tento rok. Paleta zvolených odstínů symbolizuje svěží pohled na každodenní život, který je trendy, jednoduchý a pochopitelný, přesto oplývá novotou, sofistikovaností a univerzálností. 

Modrá symbolizuje okamžik. Aby bylo toto tvrzení přenositelné i pro váš domov, vybral tým odborníků takový odstín, který lze dobře využít ve všech místnostech. Modrá je zároveň barvou života, barvou každodenního života. Letos tedy nebude jen barvou oblohy, ale také stěn, které nás denně obklopují. Nadčasovou Popelavě modrou proto najdete v každé z pěti nových palet. Klasickou barvu současnosti i budoucnosti v paletě doplňují odstíny od nejhlubší inkoustově modré k nejsvětlejší mlhavé modré. Zahalte svůj pokoj do uklidňujících a trendy barev, které srší čerstvostí a svěžestí.

Ideální interiér

Barvu roku již známe, jak však docílit toho, aby celý interiér ladil a působil harmonicky? Jednoduše zkombinujte přírodní prvky, proutí, zelené květinys trendy barvami na zdech a doplňcích. Co sem rozhodně nepatří je přílišná zdobnost a „přeplácanost“. V dekoracích buďte spíše střídmí a praktičtí.

Ti odvážnější ji mohou použít ve výmalbě zdí či na tapetách, pořídit si pohovku nebo skříň v trendy popelavě modré. Ti, kdo si na výraznější proměnu netroufnou mohou odstíny modré použít v doplňcích a dekoracích.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47