Nadělte svým blízkým háčkované pouzdro na mobil

 Ostatní 
08. prosince 2017 08:16 / Bronislava Silná
  0
📷
2 fotografie v galerii
Nebojíte se práce - můžete své blízké potěšit Shutterstock
Další tip na výrobu zajímavého vánočního dárku. Je trochu náročnější než některé jiné, ale můžete si tak vyrobit opravdu zajímavou vychytávku pro váš mobilní telefon.

Před časem jsme psali o tom, že můžete zabalit své dárky do použitých svetrů. Dnes máme námět, jak využít na Vánoce vlnu pro výrobu dárku. Třeba i tu ze starého svetru.

Výhody háčkovaného pouzdra

Jako každé jiné pouzdro tlumí i to háčkované nárazy a brání proti poškrábání displeje. Pro lepší ochranu doporučujeme kombinaci gelové pouzdro, které chrání zadní část telefonu a háčkované pouzdro pro transport. Oproti některým kupovaným obalům je zde výhoda v tom, že háčkované pouzdro nezanechává odřeniny na displeji, ale spíš má tendenci displej čistit. Další významnou výhodou je, že si ho můžete udělat zcela originální, a to jak barevně, tak z hlediska případného vzoru.

Potřebný materiál

Základem je samozřejmě vlna, háček příslušných rozměrů, které odpovídají použité vlně, nůžky. Jestliže budete chtít vytvořit nějaké zapínání, hodí se vám knoflík. Zbytek je o šikovných rukách a určité trpělivosti.

Postup

Základem je řetízek o délce obvodu mobilního telefonu, pro který má být pouzdro určeno. Na konci řetízek spojíte a uděláte jednoočkový sloupek. Takto pokračujete opět po celém obvodu. Postup opakujete, dokud nebudete mít pouzdro hotové. Dno pouzdra uzavřete také pomocí háčku. Vlnou sháčkujete otvor dohromady. Kdykoli během práce můžete změnit barvu a vytvořit tak příslušný vzor. Nestačí-li vám sáček, přiháčkujete v horní zadní části řetízek, na kterém vyrobíte na konci oko na knoflík.

Další inspirace

Velmi dobře působí pouzdro, které je uháčkované z tenčí vlny nebo dokonce z bavlněného vlákna. Je samozřejmě podstatně pracnější, ale výsledek může být pozoruhodný. Můžete také pouzdro utkat z vyšívacích bavlnek. Uděláte si pás materiálu, jehož boční části bavlnkou sešijete dohromady. Zde se nabízí opět zajímavá škála vzorů. Pouzdra můžete samozřejmě prát na příslušnou teplotu podle použitého materiálu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve