Stolek z cívky na kabely může mít mnoho podob

 Dílna 
07. března 2018 12:15 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Cívky na kabely lze proměnit v krásné stolky Pinterest
Dát starým věcem nový život má smysl. I z na první pohled nevzhledné dřevěné cívky na kabely se dají dělat divy. Stolek, který díky své kreativitě vytvoříte, může zdobit interiér i exteriér a může sloužit mnoha účelům.

Dřevěná cívka na kabely může mít různé rozměry. Pokud máte k dispozici tu obří, vytvořte si z ní stolek do obýváku, na květiny nebo ji proměňte ve vinotéku. Jestli máte po ruce cívky menších rozměrů, stolek pak můžete doplnit ještě o cívkové taburety.

Metod, jak starou cívku zkrášlit, existuje nepřeberné množství. Někdy ji stačí jen natřít jednou či více barvami, horní desku lze ozdobit i mozaikou třeba z keramických střepů a kdo je výtvarně nadaný, může cívku i zajímavě pokreslit, záleží jen na vaší fantazii. Neobvyklý nábytek je možné vytvořit i z dřevěných palet.

Stolek do interiéru

Zajímavě vypadá cívka i v interiéru. Lze z ní vyrobit celou jídelní sestavu nebo jen konferenční stolek k sedací soupravě.

Cívka má sice kulatý tvar, pokud ale na ni umístíte skleněnou desku ve tvaru čtverce, máte hned praktický jídelní stůl. Pokud chcete k takovému stolu pořídit i židle, natřete ve stejném duchu menší cívky, pro pohodlné sezení je opatřete polštářky a designový kousek nábytku je na světě.

Jestliže si vytvoříte z menší cívky konferenční stolek, je praktické ho opatřit i nábytkovými kolečky.

Vinotéka či pojízdný bar

Pokud si rádi pochutnáváte na víně nebo k vám domů často chodí návštěvy, možná vám přijde vhod malá vinotéka nebo pojízdný bar. I to lze totiž z cívky na kabely vyrobit. Možností, jak na to, existuje hned několik, inspirujte se v naší fotogalerii.

Láhve vína lze například umístit do vyvrtaných otvorů v noze cívky, šikovnější kutil uschová láhve přímo do útrob středové nohy, ale možností je podstatně více. I v tomto případě je praktické opatřit cívku nábytkovými kolečky, abyste si bar či vinotéku přemístili právě tam, kam potřebujete.

Květinový stolek

Cívku jednoduše proměníte i v květinový stolek. Stačí dřevo natřít podle vašeho vkusu a máte hotovo. Stolek pak můžete mít venku na terase nebo i doma, záleží jen na vás.

Pokud se ale cívku rozhodnete mít venku, je dobré ji natřít vhodnými exteriérovými barvami, aby vydržela co nejdéle.

Krásná mozaika

Desku cívky nemusíte nutně jen malovat, můžete na ní vytvořit i originální mozaiku. Dobře vypadá mozaika ze zbytků keramických či skleněných střepů, ale parádní desku vytvoříte i z kamínků.

K lepení kousků střepů vám postačí i flexibilní lepidlo. Aby nikde nebyly ostré hrany, nezapomeňte své výsledné dílo zaspárovat klasickou spárovací hmotou. Mozaiku můžete eventuelně ještě překrýt skleněnou deskou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod