Domácí horká krémová čokoláda

 Dům 
11. ledna 2015 03:58 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Domácí horká čokoláda vás v zimě jistě zahřeje a navíc vám zažene i chuť na sladké... Wikimedia Commons
Je Vám celý den zima? Dnes tu mám recept pro všechny, co milují v tomto počasí horkou čokoládu! Není totiž lepší pocit, než přijít domů a během pár minut vykouzlit domácí horkou čokoládu na zahřátí...

Na 2 šálky krémové čokolády:

100 g čokolády (nejlépe s obsahem kakaa 60% a výše)

250 ml mléka

1 lžička solamylu (kukuřičný škrob)

lžíce cukru nebo balíček vanilkového cukru (množství cukru záleží na druhu použité čokolády)

špetka skořice (nemusí být)

100 ml smetany 31% (nemusí být)

Do malého kastrolu si nalijte 200 ml mléka, nalámejte do něj čokoládu, přidejte cukr, skořici a vše nechte rozpustit. Mezitím si v dalších 50 ml mléka rozmíchejte lžičku solamylu a až bude směs v kastrolu rozpuštěná, přidejte zbytek mléka. Směs mléka a solamylu způsobí rychlé zhoustnutí čokoládové směsi. Vše nechte projít varem.

Na závěr si ručním šlehačem ušlehejte smetanu do tuhé šlehačky a přidejte ji navrch čokolády. Můžete ozdobit nastrouhanými hoblinkami čokolády a mandlemi.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Herec Miroslav Etzler v těžkém stavu. Připojený na kyslíku teď lituje, že se nenechal proti covidu očkovat

Styl

BMI určuje, zda jste obézní, či nikoliv. Podle jednoduchého výpočtu během chvilky zjistíte, jak na tom...

Tech

Používáte na mobilu prediktivní text? Dost možná tím žádný čas neušetříte a při psaní zpráv budete...

Zavřít reklamu