Vyrobte si originální stojan na šperky. Stačit vám bude zrezivělá kuchyňská pomůcka

 Ostatní 
05. září 2018 12:53 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
I staré struhadlo může mít zcela nové využití Pinterest
Obyčejné struhadlo. Napadlo by vás, že se dá také využít i jinak, třeba jako stojánek na bižuterii? Je to jednoduché. Spoustu věcí má jasné a dané určení. Ale proč nepopustit uzdu fantazii a nezkusit vymyslet některé věci zcela nové využití?

Třeba jako starému struhadlu. Jeho použití je jasné. Ale ty malé dírky se přitom dají krásně použít jako závěsné háčky na šperky. Stačí ho jen trochu přizdobit a nový stojan máte hotový.

Nové využití struhadla

Je jedno, jestli použijete staré nebo nové struhadlo. V každém případě je potřeba ho v první řadě dobře odmastit jarovou vodou.

Budete potřebovat

  • struhadlo
  • univerzální akrylátovou barvu
  • houbičku

Tupujte houbičkou

Barvu si rozmíchejte v misce a houbičkou ji začněte nanášet na struhadlo. Pokud jste použili nové, počítejte s tím, že barva nebude hned napoprvé dobře držet. Počkejte, až první vrstva zaschne a naneste druhou.

Ta už bude držet mnohem lépe. Takzvaná technika tupování má tu výhodu, že dá struhadlu poněkud rys patiny a hlavně barva nebude stékat dolů. Opět nechejte zaschnout a tento postup opakujte i z vnitřní strany.

Zavěste šperky

Jakmile barva dokonale zaschne, můžete svůj nový stojan začít používat. Můžete na něj zavěsit nejenom náušnice, ale na držadlo můžete připnout náramky či hodinky. Využijte všechny strany struhadla a šperky si roztřiďte třeba podle materiálu nebo příležitostí.

Tip na závěr

Nemusíte použít jenom klasické čtyřhranné struhadlo, ale i to obyčejné jednoduché. Stačí, když na madlo přiděláte stužku nebo mašli a zavěsíte jej na stěnu. Povalují se vám doma hromady starých knoflíků? I ty se dají krásně využít jako dekorace do bytu. Více o jejich použití jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47